середа, 27 листопада 2013 16:43

За 3 тисячі доларів можна купити новорічний тур у Нью-Йорк
10

Фото: Фото надані Оксаною Ситник

Киянка Оксана Ситник з'їздила на два тижні до Нью-Йорка. За тур у Штати заплатила $ 2,5 тисячі.

"Тур купила по акції у турфірмі, послугами якої користуюся уже четвертий рік, - говорить Ситник. – Побувати у Штатах я мріяла ще з дитинства. Всі знайомі в університеті літали в Америку на роботу влітку, а мене батьки не пускали. Коли туроператор запропонувала полетіти в Америку за 20 тисяч гривень, не роздумуючи, погодилася".

З Нью-Йорка повернулася 19 вересня.

"На другий день після перельоту нам влаштували екскурсію на Манхеттені, у центральній частині міста Даунтаун з банками та офісами. Були біля Статуї свободи, але всередину не потрапили через вихідний. Екскурсовод розказала, що туристів пускають аж до корони статуї. Для цього треба пройти 350 сходинок покрученими сходами".

Українку здивувала велика кількість безпритульних.

"Бомжа у Нью-Йорку можна побачити навіть на Манхеттені. Вони не випрошують грошей, як наші безпритульні. Найчастіше просто всідаються серед вулиці, ставлять перед собою плакат з проханням про допомогу і тарілку або стакан для милостині. Перехожі часто купують їм хот-доги чи гамбургери. Незрячі безпритульні мають біля себе пса-поводиря".

У нью-йоркському метро можна зустріти навіть дуже заможних американців.

"На вулицях часто бувають затори, - пояснює Оксана. - Тому багатії, аби зекономити час, не нехтують підземкою. Проїзд коштує понад 2 долара. Ми купили проїзний на тиждень за 30 доларів. Нью-йоркське метро працює цілодобово".

Українці радо купують тури у Штати на новорічно-різдвяні свята. Замовляти їх вигідно у серпні та вересні. Тоді ціни на 500-700 доларів дешевші, ніж у листопаді-грудні. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Вікторія Савчук, менеджер столичної туристичної компанії.

"Якщо у серпні тур у Нью-Йорк можна купити за 2 тисячі доларів, то напередодні свят його вартість виросте до 2,5-2,7 тисяч. У вартість не входить оформлення візи та міжнародний переліт. Доплюсуйте ще 1-1,5 тисячі доларів", - каже Вікторія.

Ціни на новорічно-різдвяний відпочинок радують цього року і туристів, і туроператорів.

"Ще такого не було у жодному році, - говорить Савчук. – За 500 доларів можна купити путівку на Новий рік у Єгипет, за 800 доларів злітати на Різдво в Ізраїль".

За словами менеджера, українці заздалегідь розкуповують тури на новорічні і різдвяні свята.

"Зараз пішла перша хвиля відмов від путівок, - розказує менеджер. – Люди, які купили тури у вересні, вже не знають, чи зможуть полетіти у Фінляндію чи на Гоа, бо змінився розклад вихідних на новорічні свята. Багатьом доведеться 11 січня відпрацьовувати вихідні, які будемо мати з 1 по 7 січня. Не кожен встигає до цієї дати повернутися з туру".

Зараз ви читаєте новину «За 3 тисячі доларів можна купити новорічний тур у Нью-Йорк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі