середа, 03 серпня 2011 18:24

"Зніміть нашого голкіпера" - "Арсенал" розгромив журналістів на очах Рабиновича
13

Фото: Фото: Андрій Шматов

У вівторок, 2 серпня, київський футбольний клуб "Арсенал" провів відкрите тренування та товариський матч зі збірною спортивних журналістів. Подібні зустрічі проводяться вже кілька років і встигли стати доброю традицією.

Журналісти зібрались біля офісу команди неподалік станції метро "Кловська". Близько третьої години під'їхав клубний автобус у червоно-білих кольорах, який мав нас відвести на одну з тренувальних баз клубу. Зібралось близько сорока журналістів з різних медіа.

Коли приїхали на базу, сильно задощило. Вкрилися клубними парасольками, які нам подарували. Спочатку було враження, що матчу не буде, проте за годину дощ таки вщух. На базу приїхав президент клубу Вадим Рабинович, 57 років, а також перша команда "Арсеналу". Гравці розпочали тренування на полі. Робили крос, намотуючи кола одне за одним. Журналісти швидко розхапали форму та почали формувати команду.

Невдовзі після цього замість першої команди на поле вийшов тренуватися другий склад, який і мав зіграти проти журналістів. Серед другої команди тренувався і один з героїв матчу проти "Шахтаря" Олександр Кобахідзе, 24 роки. Старші перейшли на інший майданчик, граючи у квадрати.

Як і очікувалось, гра розпочалась украй невдало для журналістів. Уже після першого тайму рахунок був 4-0 на користь другої команди "Арсеналу". Рабинович, стежить за матчем, у розпачі розводить руками:

- Безсовісні ви, - звертається до тренерського складу, - Треба було не на цілому полі грати, а на півполя, - поставили б ворота і грали так.

Йому відповідають, що журналісти самі захотіли грати на цілому великому полі.

- Де ж наша гостинність? - сміється Рабинович. - Зніміть нашого голкіпера! Зніміть воротаря, кажу вам, - я ж президент, маю право його зняти. - кричить. Тренери сміються.

Матч закінчується з рахунком 7-0 на користь "Арсеналу". Журналісти заледве кілька разів спромоглися перейти центр поля.

На прес-конференції Рабинович та головний тренер "Арсеналу" білорус Леонід Кучук, 51 рік, розповідають про плани команди.

- З "Шахтарем" був хороший матч і, звісно, велика для нас радість, - каже президент клубу. - Але все це вже в минулому. Дуже прошу не захвалювати нас, бо я вже починаю лякатись, - я такого про себе і про "Арсенал" не читав ще за все життя. Ми мали успішний період, сподіваюсь, що буде й надалі.

- Дуже радий, що прийшло стільки журналістів і що така до клубу увага, - каже Леонід Кучук.

Питаю в тренера, чи гратимуть в основному складі Кобахідзе та Мазілу, що дуже успішно почали чемпіонат. Кучук дуже зважений:

- Кожна наша гра і підготовка до неї проходить незалежно від попереднього матчу, як би ти успішно в ньому не грав. Тож кожен гравець може з'явитись у складі або вийти на заміну, залежно від стратегії на матч. Стратегію ми виробляємо на кожен матч. Як — це вже маленький секрет "Арсеналу". Але будь-хто може вийти у складі. Гра зараз покращується, але весь час хочеться ще більше і ще краще.

Питаємо про можливі нові придбання.

- Тренер зараз не хоче підсилювати команду, а подивитись на той компот, який уже є, - відповідає Рабинович. - Якщо він матиме якісь побажання, ми, звісно, будемо їх розглядати і задовольняти, як робимо й уже.

З приводу матчу з "Шахтарем", який "Арсенал" зіграв унічию, президент категоричний:

- Я вважав, що не по-божеськи буде, якщо ми не зіграємо бодай унічию. Не могло бути інакше. Коли я побачив, що правда все ж є на землі, сприйняв це дуже емоційно. Хоча весь час кажу собі, що або не дивись футбол узагалі, або просто спокійно сиди, без емоцій. Але не виходить. Я дістаю задоволення від футболу і хочу, щоб усі його діставали.

Після матчу з "Шахтарем" мені розповідали, що в метро люди казали, мовляв, як ми їх, кияни, зробили. Це чудово, що кияни почали асоціювати себе з "Арсеналом". Але потрібно й надалі перемагати. Якщо ми надалі гратимемо так, як грали в перших турах, стадіон буде завжди повний.?

Зараз ви читаєте новину «"Зніміть нашого голкіпера" - "Арсенал" розгромив журналістів на очах Рабиновича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі