четвер, 07 лютого 2008 20:27

Жителі Пекіна стали культурнішими напередодні Олімпіади-2008

Жителі Пекіна роблять серйозні успіхи в набутті гарних манер перед Олімпійськими іграми, які пройдуть в серпні 2008 року.

Згідно з оглядом, тільки 2,54% населення столиці як і раніше плює на публіці. Кількість городян, які смітять, скоротилася на 2,44% порівняно з минулим роком. А число тих, хто намагається проштовхнутися без черги зменшилося з 2006 року на 4,5%.

Загальний "громадський індекс", який враховує сукупність чинників, таких, як повага до правил, які стосуються громадського порядку і охорони здоров"я, ставлення до іноземців, дотримання етикету під час проведення спортивних подій, підвищився до 73 пунктів, що на 4 пункти вище, ніж в попередньому році.

В огляді, проведеному Народним університетом, взяли участь понад 10 тисяч столичних жителів і тисячі іноземців, які прожили в Пекіні не менше двох років. Протягом 3 тисяч годин дослідники також вели спостереження за 300 тисячами людей в різних громадських місцях.

Деякі звички пекінців, особливо, плювки на публіці, дійсно шокують туристів, які приїжджають до Китаю. Цікаво, що така улюблена в народі звичка спльовувати є не просто поганою манерою, але і марновірством, згідно з яким, відхаркуючись, людина звільняється від духів, які викликають хвороби.

Перша спроба позбавити городян від шокуючої звички була зроблена в 2003 році під час спалаху атипової пневмонії, коли порушення правил громадської гігієни могло спричинити розповсюдження захворювання. Кількість людей, які плюють на публіці, тоді значно скоротилася.

Напередодні Олімпіади влада міста здійснила низку заходів для підвищення культурного рівня городян і обслуговуючого персоналу.

Влітку 2008 року Пекін планує прийняти близько 550 тисяч іноземних гостей і близько 2 мільйонів жителів КНР, повідомляє РИА "Новости" 
Зараз ви читаєте новину «Жителі Пекіна стали культурнішими напередодні Олімпіади-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі