середа, 24 квітня 2019 11:09

Віталій Кличко вдруге помстився за брата

 

24 квітня 2004-го на арені Staples Center у Лос-Анджелесі, США, Віталій Кличко став дворазовим чемпіоном світу в одному із найбільш драматичних і жорстких боїв у кар'єрі. У матчі за вакантний титул WBC у надважкій вазі переміг технічним нокаутом у восьмому раунді південноафриканця Коррі Сандерса із "вбивчою" лівою рукою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко протримався трохи більше раунду і був нокаутований

У березні 2003-го у своєму попередньому поєдинку Коррі за 3,5 хв. знищив Володимира Кличка і відібрав у нього титул WBO. Тоді він уперше став чемпіоном світу – у віці 37 років. Сандерса вважали великим андердогом до зустрічі з Кличком - ставки на нього приймали з коефіцієнтом 40,0. Не дивно, що американський журнал The Ring назвав бій "Апсетом року".

Віталій врахував у підготовці помилки Володимира. Розумів, що особливо на старті бою слід бути гранично обережним. Та все одно Кличко-старший не уникнув "бомб" суперника. І якби не його залізне підборіддя і незламний характер, то результат був би, ймовірно, таким же, як і у Володимира. Але витримавши стартовий натиск, Віталій таки зламав перебіг бою та переміг.

Коррі Сандерса застрелили грабіжники у 46-річному віці

Після поразки від Віталія південноафриканський атлет провів ще 4 поєдинки, 3 із яких виграв. На чемпіонський рівень більше не виходив. У вересні 2012-го його смертельно поранили грабіжники у ресторані неподалік Преторії — столиці ПАР. Там святкував день народження племінника. Було Коррі Сандерсу 46 років.

Перемігши Сандерса, Віталій вдруге помстився за Володимира. 2001-го він нокаутував Росса П'юрітті, який 3 роки до того завдав першої поразки у кар'єрі Володимиру.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко вдруге помстився за брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі