неділя, 22 січня 2012 13:46

Вболівальників зупиняли сльозогінним газом на Кубку африканських націй
17

Фото: Reuters

У суботу стартував Кубок африканських націй. Це головний футбольний турнір Африки серед збірних. Його приймають дві країни — Габон та Екваторіальна Гвінея. У змаганнях беруть участь 16 команд. Діючий володар Кубка Єгипет не зумів подолати відбірний турнір.

У матчі відкриття збірна Екваторіальної Гвінеї обіграла команду Лівії з рахунком 1:0. Він пройшов у місті Бата на 40-тисячному "Естадіо де Бата".

Турнір спричинив серед місцевого населення справжню футбольну лихоманку. Тисячі фанатів, які об'єдналися в один потік, просто увірвалися на території стадіонного комплексу. Поліція пустила в хід сльозоточивий газ, пише "Daily Mail".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екваторіальна Гвінея обіграла Лівію, Замбія перемогла Сенегал: стартував Кубок африканських націй

Люди у формі намагалися перевірити квитки кожного вболівальника. Черга рухалася надто повільно і натовп силою відкрив головні ворота. В теорії, щоб потрапити на сам стадіон фанатам таки доведеться пройти перевірку на наявність квитків.

Щоб уникнути потенційної трагедії та можливих жертв, ізраїльські радники з безпеки наказали місцевим правоохоронцям відкрити ворота навстіж.

"Все O`k, все O`k", - кричали ізраїльтяни. Місцева поліція виглядала знервовано та намагалась таки загородити вхід для вболівальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Француз очолив футбольну збірну Замбії

Щоб потрапити на територію комплексу транспортні засоби мали пройти через велетенський детектор металу. Всередині за порядком слідкували озброєнні до зубів патрульні поліцейські з собаками.

Чим ближче до початку, тим потік вболівальників на стадіон ставав більшим. Люди шикувалися у довжелезні черги. Незабаром відкрили ще одні ворота. Поки прибула підмога для поліції тиск вже спав. Цього разу все обійшлося.

Фінал турніру пройде 12 лютого у Габоні.

Зараз ви читаєте новину «Вболівальників зупиняли сльозогінним газом на Кубку африканських націй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі