вівторок, 28 липня 2015 12:50

"У Стамбулі буде результативна нічия" - Грачов

"У Стамбулі буде результативна нічия" - Грачов
Віктор Грачов. Фото: shahtar.com

Колишній форвард "Шахтаря" Віктор Грачов напередодні першого матчу його команди у третьому відбірному раунді Ліги Чемпіонів аналізує шанси донецького клубу.

"Зараз потрапити в Лігу Чемпіонів важче, аніж грати в груповому турнірі. Склад учасників дуже солідний. Мене насторожують останні товариські матчі "Фенербахче". Усім суперникам – "Олімпіакосу", "Марселю" і "Гімараєшу" команда забиває по три голи. Тобто, в атаці стамбульський клуб діє аж надто переконливо.

Однак розчарую тих, хто чекає легкої перемоги турків. "Шахтар" не настільки ослаб, як деяким здається. Свого часу гірники втрачали Фернандіньйо, Вілліана, Мхітаряна, але ніколи не опускалася нижче певного рівня. Думаю, так само буде й цього разу. Після від'їзду Кости й Адріано шанс пробитися до основи з'явився в Марлоса, Бернарда, Веллінгтона Нема. Близький до основного складу молодий Коваленко. Луческу не допустить розвалу команди. І у Стамбулі, і у Львові буде важка боротьба".

Наставник київського Ребров сказав, що "Фенербахче" буде легше, якщо вдасться закрити Тейшейру.

"Це він пожартував. Буде легше якійсь команді після фінального свистка у Львові. Якби хтось міг закрити Мессі й Роналду, то коштував би дорожче за цих гравців. Часи персональної опіки минули. Ніхто до Тейшейри не приклеїться. Гратиме в свою силу. Але крім нього в донеччан вистачає гравців, здатних взяти ініціативу на себе".

Вас непокоїть гра оборони "Шахтаря" в останніх матчах?

"Звинувачувати оборонців найлегше. Однак міцна оборона будується не цими чотирма гравцями, а загальнокомандними діями. У львівському матчі з "Баварією" наші продемонстрували такі командні дії. Результат - мюнхенці нічого не змогли зробити. Однак у повторному поєдинку двоє-троє гравців донеччан "випали", і підсумок ми знаємо. Не думаю, що гірники побіжать уперед. Вони знають силу суперника й дбатимуть про безпеку своїх воріт. Ціна помилки вкрай велика.

На прогноз наважитесь?

"Думаю, буде нічия. 1:1 або 2:2. Більше схиляюся до другого варіанту".

Нагадаємо, матч "Фенербахче" - "Шахтар" відбудеться сьогодні в Стамбулі, на стадіоні "Шюкрю Сараджоглу". Початок о 21:00 за київським часом. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «"У Стамбулі буде результативна нічия" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі