вівторок, 29 квітня 2014 17:48

У Федерації шахів України відмовилися коментувати "маячню" про переїзд Лагно до Росії

У Федерації шахів України відмовилися коментувати "маячню" про переїзд Лагно до Росії
Катерина Лагно виграла ЧС зі швидких шахів. Фото: chesspro.ru

У Федерації шахів України ( ФШУ ) відмовилися коментувати заяву головного тренера російської національної команди Сергія Яновського про можливу зміну громадянства і переїзду в сусідню країну українки Катерини Лагно. Нагадаємо, українка стала новою чемпіонкою світу з швидких шахів 25 квітня на першості планети в Ханти-Мансійську, повідомляє XSPORT.ua.

"Немає сенсу коментувати цю маячню. Яновський - фігура не ключова у цих справах, такий собі "семидесятий, що підпрягає" - повідомили в українській федерації. - Тобто, існує структура - президент, віце-президенти, наглядова рада, є виконуюча дирекція зі своїм керівництвом... І десь там внизу цієї піраміди знаходиться Яновський. Він не уповноважений вирішувати такі питання".

Головний тренер збірної України з шахів Михайло Бродський теж зазначив, що нічого не знає про перехід Лагно. За словами фахівця, шахістка, яка народилася у Львові, пізніше проживала в Краматорську і у Франції, а тепер - у Донецьку. Нічого про можливу зміну громадянства йому не казала:

"Востаннє я з Катериною спілкувався електронною поштою, привітав її з перемогою на ЧС з швидких шахів. Вона мені подякувала, і взагалі доброзичливо один з одним поспілкувалися", - сказав він.

Не підтвердила факт переїзду Катерини Лагно і Лариса Калініна, яка курирує шахи в Міністерстві молоді та спорту України.

"Жодних офіційних заяв з цього приводу ні у федерацію, ні в Міністерство не надходило. Тому поки нема коментувати", - повідомила вона.

Катерина Лагно народилася у Львові в 1989 році. Є наймолодшим гросмейстером серед жінок. Виконала норму гросмейстера серед жінок у 12 років. А в 2003 році виконала першу норму гросмейстера серед чоловіків.

У складі жіночої збірної України вигравала шахову Олімпіаду в Турині в 2006 році. переможниця командного чемпіонату світу в Астані в 2013 році. У тому ж році виграла командний чемпіонат Європи у Варшаві.

Зараз ви читаєте новину «У Федерації шахів України відмовилися коментувати "маячню" про переїзд Лагно до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі