субота, 28 серпня 2010 14:28

У чемпіонаті України з хокею зіграють сім команд

У чемпіонаті України з хокею зіграють сім команд

У п"ятницю, 27 серпня, в офісі Федерації хокею України відбулася робоча нарада керівників хокейних команд України, які мають намір в наступному сезоні виступати в національному чемпіонаті. Участь в нараді взяли керівники ХК "Сокіл" (м. Київ), ХК "Беркут" (м. Київ), ХК "Харків" (м. Харків), ХСК "Білий Барс" (Броварський район), ХК "Донбас" (м. Донецьк), ХК "СДЮСШОР-Ворони" (м. Суми), ХК "Компаньйон" (м. Київ), ХК "Ватра" (м. Івано-Франківськ) та ХК "Патріот" (м. Вінниця).

Учасники наради обговорили проекти регламентних документів чемпіонату, систему проведення змагань та інші організаційні питання. З нового сезону, враховуючи рекомендації Міжнародної федерації хокею, національний чемпіонат регулюватиметься Регламентом чемпіонату України, який визначає основні принципи та засади змагання і приймається на весь Олімпійський цикл (2010-2014 роки), Спортивним регламентом, який регулює систему проведення змагання і приймається на кожен сезон, а також Дисциплінарним регламентом, який визначає види спортивної дисциплінарної відповідальності (покарань) за здійснені порушення.

Зокрема на нараді визначилося коло команд, які заявили про своє бажання та готовність виступати в чемпіонаті України в сезоні 2010/2011 років. Це команди-учасниці Дивізіону А минулого чемпіонату ("Сокіл", "Беркут", ХК "Харків", "Білий Барс", "Донбас", "СДЮСШОР-Ворони"), а також столичний "Компаньйон". Що стосується "Ватри" та "Патріота", то керівники цих команд наразі неготові подавати заявки на участь в чемпіонаті.

"Ми поки що неготові виступати в чемпіонаті України в такому форматі. Наш колектив не дотягує до рівня провідних команд країни. Тож в наступному сезоні ми виступатимемо в аматорських турнірах", - повідомив президент ХК "Патріот" Володимир Давидюк. – "Але ми пропонуємо в цілях популяризації хокею в регіоні провести кілька матчів чемпіонату в нашому місті. Витрати на оренду льодового майданчика ми візьмемо на себе".

Що ж до системи проведення змагання, то всі команди висловили свою згоду на проведення чемпіонату в два етапи: на першому етапі команди грають в чотири кола, після чого шість найкращих клубів виходять до другого етапу. На другому етапі команди виявляють переможця та призерів чемпіонату за принципом плей-офф. При цьому дві найкращі команди регулярного чемпіонату автоматично потрапляють до півфіналу, решта учасників другого етапу розпочне боротьбу за медалі зі стадії ¼ фіналу. Матчі у серіях триватимуть до двох перемог однієї із команд.

Одними із найбільш дискусійних питань стали розмір заявки команд та періоди дозаявок. В результаті більшість команд підтримало пропозицію Федерації обмежити заявку команди на сезон 33 гравцями. Внести зміни до заявочного листа команди зможуть в двох трансферних вікнах: у листопаді цього року та наприкінці січня наступного.

Особливістю нового чемпіонату стане проведення календарних матчів в так звані "ігрові дні". Ігровими днями чемпіонату визначено вівторок та п"ятницю (субота та неділя – резервні дні). Матчі будуть розпочинатись в робочі дні не раніше 18:00, що дасть змогу більшій кількості вболівальників наживо слідкувати за перебігом чемпіонату.

Стартує 19-й чемпіонат України в п"ятницю 24 вересня, а завершиться в першій декаді квітня наступного року. Регламент чемпіонату, Спортивний та Дисциплінарний регламенти, а також календар змагання буде оприлюднено після підписання договорів між командами та Федерацією (початок другої декади вересня).

За матеріалами ФХУ

Зараз ви читаєте новину «У чемпіонаті України з хокею зіграють сім команд ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі