субота, 04 серпня 2012 14:29

Теніс. Федерер і Мюррей розіграють титул Олімпійського чемпіона

Теніс. Федерер і Мюррей розіграють титул Олімпійського чемпіона
Федерер не залишив шансів Дель Потро. Фото: rfi.fr

3 серпня в Лондоні на олімпійській тенісному турнірі у чоловіків в одиночному розряді відбулися півфінальні матчі.

Перша ракетка світу, 31-річний швейцарець Роджер Федерер у важкому поєдинку здобув перемогу над дев'ятим номером світового рейтингу, 23-річним аргентинцем Хуаном Мартіном Дель Потро з рахунком 3:6, 7:6 (5), 19:17.

Цей марафонський бій тривав 4 години 26 хвилин. Приголомшливим вийшов третій сет. Роджер зробив брейк в 19-м геймі, але не подав на матч. Потім шанси на успіх були в обох, але використав їх Федерер.

За матч тенісисти зробила по два брейки. Роджер виконав 24 ейси при двох подвійних помилках, а Дель Потро 11 разів подав навиліт і помилився на подачі 5 разів. За рахунок активних дій швейцарець виграв 64 очки і припустився 41-ї невимушеної помилки, у аргентинця - 51/34 відповідно.

Після цієї перемоги Федерер довів свою перевагу в особистому протистоянні з Дель-Потро до 13:2.

В іншому півфіналі 25-річний серб Новак Джокович зустрічався з британцем Енді Мюрреєм. Господар Олімпіади в двох сетах завдав поразки Новаку з рахунком 7:5, 7:5.

Матч тривала 2 години. Протягом всього матчу серб виступав у ролі наздоганяючого. Мюррей в кожній з партій зробив по брейку і відіграв усі чотири брейк-пойнти Джоковича. На рахунку переможця 5 ейсів при відсутності подвійних помилок, а його суперник три рази подав навиліт і один раз помилився на подачі. Це була шоста перемога Мюррея в 14-ти матчах з Джоковичем.

Тепер Мюррей посперечається за олімпійське золото зі швейцарцем Роджером Федерером, а Джокович і Дель Потро розіграють бронзову медаль.

ХХХ Олімпійські ігри. Теніс. Лондон (Великобританія). Відкриті корти (трава). 64 учасника.

? фіналу

Роджер Федерер (Швейцарія, 1) - Хуан-Мартін Дель Потро (Аргентина, 8) - 3:6, 7:6 (5), 19:17

Енді Мюррей (Великобританія, 3) - Новак Джокович (Сербія, 2) - 7:5, 7:5

Зараз ви читаєте новину «Теніс. Федерер і Мюррей розіграють титул Олімпійського чемпіона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі