пʼятниця, 08 квітня 2011 14:57

"Швидше Попов заслуговував на червону, ніж Шевченко" - Шкапенко

"Швидше Попов заслуговував на червону, ніж Шевченко" - Шкапенко

Після домашньої нічиєї з "Брагою" (1:1) у першому чвертьфінальному матчі Ліги Європи для "Динамо" нічого не втрачено. А шанси вийти в наступну стадію - п'ятдесят на п'ятдесят, вважає екс-півзахисник киян і збірної України Павло Шкапенко. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

- "Динамо" здорово почало, забило швидкий гол, тим самим виконуючи план на гру,- говорить Павло Леонідович - Але пропущений курйозний, я б навіть сказав безглуздий м'яч вплинув психологічно на обидві команди. Динамівці знітилися, "Брага" ж навпаки знайшла упевненість, стала грати більш чіпко в середині поля, не даючи нашим півзахисникам налагодити комбінаційну гру, фактично залишивши "Динамо" без м'яча. Нав'язавши тим самим супернику спочатку заплановану тактику.

- Команда десь виявилася не готова до подібного розвитку подій. Чи міг мати місце фактор недооцінки суперника після "Бешикташа" і "МанСіті"?

- Не думаю, що була недооцінка, Юрій Павлович вміє налаштовувати гравців. Суперник, напевно був вивчений, всі розуміли, що "Брага" - в'язка і непроста команда. Взагалі, стиль що "Динамо", що португальців на даний момент схожий - акцент на командну гру, колективні дії. І тут не останню роль відіграє везіння. Саме з цим у киян у цей вечір не склалося. Моїм прогнозом на гру була перемога "Динамо" 1:0 або 2:0.

Якщо по позиціях, то особисто мені не сподобалася гра динамівської оборони. В цілому вся захисна лінія зіграв погано. Сілва, Попов, Хачеріді - все раз по разу так помилялися. Один Юссуф виглядав більш менш упевненим і спокійним.

- Шанси "Динамо" на загальний успіх після домашньої нічиї?

- Думаю, що п'ятдесят на п'ятдесят. У принципі, ще нічого не втрачено. "Брага" хоч і намагалася контролювати гру, особливо коли опинилася в більшості, але до загострення справа не дійшла. Рано посипати голову попелом, потрібно спокійно розібрати помилки, десь додати. На виїзді команда ще побореться.

- Прокоментуйте вилучення Шевченка.

- Що стосується першої картки, то, на мій погляд, вона була натягнутою. Порушення у цьому випадку не було настільки грубим, щоб за це давалося попередження. У другому випадку у судді формально були всі підстави, тому що удар був нанесений після свистка, який зафіксував офсайд. З іншого боку у гравця вже була картка і він зіграв всього 17 хвилин. Такі ситуації на розсуд арбітра. Швидше Попову треба було показувати червону за сукупністю епізодів, фолів небезпечних у нього вистачало.

-Припустимо Шевченко не почув свисток, але з його досвідом напевно міг би відчути, що опинився поза грою, що ніхто в цей момент не намагається йому перешкодити?

- Коли сидиш на трибуні, звичайно, можна міркувати. А на полі все вирішують долі секунди, присутнє емоційне напруження. Тим більше в чвертьфіналі Ліги Європи. Шева вийшов і як лідер максимально намагався допомогти команді, ймовірно, весь без залишку поринув у гру. І тому вчасно не зреагував на свисток.

- Втрата перед матчем у відповідь серйозна з урахуванням нинішніх кондицій Андрія?

- Це завжди втрата, як ніяк він лідер команди, орієнтир для молодих хлопців. До матчу-відповіді, будемо сподіватися, Мілевський набере потрібні кондиції, Кравець буде більш спокійним, ніж у цьому матчі, стабілізує свою психологію. Було видно, що він трохи розгубився, нервував.

- З урахуванням постійних мікротравм є у Шевченка шанс дожити як футболісту до Євро-2012?

- Шанс є завжди. Просто в такому віці дуже важко відновлюватися після травм і пошкоджень, по собі це знаю. Проясниться ситуація ближче до самого чемпіонату Європи. Якщо він буде в хорошій формі, його досвід безумовно допоможе.

Зараз ви читаєте новину «"Швидше Попов заслуговував на червону, ніж Шевченко" - Шкапенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі