понеділок, 15 липня 2019 08:00

Що потрібно знати про перехід Малиновського в "Аталанту"

Руслан Малиновський підпише довгостроковий контракт з " Аталантою" в найближчі дні. Гравець вже прибув в Італію для узгодження всіх деталей. Сума трансферу складе 13.7 мільйонів євро. Попередній клуб Руслана "Генк" отримає 10 відсотків від подальших перепродажів українця до інших клубів.

Безперечно, що Малиновський заслужив на свій шанс грати в топ –чемпіонаті. Минулого року його "Генк" став чемпіоном Бельгії вперше за багато років перервавши гегемонію " Андерлехта" та "Брюгге". Сам Руслан був одним з лідерів команди. На рахунку українця 13 влучних ударів за клуб в минулому сезоні та 10 асистів.

Крім цього Малиновський дуже вдало виступив за збірну України. Став справжнім лідером команди Шевченка в середині поля. Окремо стоїть товариський матч проти Італії восени минулого року. Тоді Руслан провів дуже сильний матч. Забив гол у ворота Донаррумми та в кінці гри взагалі міг принести перемогу українцям, але його удар зі штрафного на себе прийняла поперечка. Звичайно, що така гра не залишилася непоміченою скаутами місцевих клубів. Не варто забувати також, що Андрій Шевченко в Італії має величезний авторитет. Тому можна припустити, що без його рекомендацій тут не відбулося

Малиновський провів вдало товариську гру проти збірної Італії


Особливістю бельгійської ліги є те, що там готують гравців для більше сильних чемпіонатів. За рахунок цього клуби і живуть багато в чому. Ніхто не буде перетримувати гравця зайвий час, чи пропонувати його захмарні умови. Зарплата в 1 мільйон євро без врахування податків вважається однією з найбільших у футбольних клубах.

Проблема була тільки в тому, що "Генк" хотів за свого футболіста чималі гроші. Суму в 15-20 мільйонів, яка є по кишені командам з АПЛ, або представникам верхньої частини чемпіонату Іспанії, Німеччини чи Італії.

Автор: АФУ
  Малиновський став одним з лідерів збірної України
Малиновський став одним з лідерів збірної України

Розмови про перехід Малиновського тривали всю другу частину сезону. Серед клубів, які начебто цікавилися гравцем збірної України, були: " Сампдорія", "Рома", "Бернлі", " Мілан", " Валенсія". Вже коли сезон завершився ся фактично залишилися два претенденти – " Сампдорія" та " Аталанта". Ніхто з них явно не хотів переплачувати. Президент " Сампдорії" не особливо любить витрачати великі суми на нових гравців. Він був готовий платити, але не багато та суму розбиту на декілька траншів. " Аталанта" будує новий сезон та потребує підкислення перед стартом у кваліфікації Ліги чемпіонів. Тому, звичайно, що всі інвестиції має обдумувати до деталей.

Ситуація зайшла вже дуже далеко. Команди почали вже готуватися до наступного сезону, а Малиновський все ще був у невизначеному стані. З "Генком" всім мости були спалені. Клуб не взяв його на збори під час підготовки до нового сезону. З новим клубом поки теж не можна було домовитися. Звичайно, що бельгійська сторона розуміла, що в такій ситуації ціна на гравця буде падати. Силою нікого не можна втримати. Якщо гравець хоче піти – щасливим та мотивованим він вже не буде. Тому отриманні гроші можна інвестувати у нових гравців. Тип паче, що цього сезону "Генк" буде грати в Лізі чемпіонів. Тому вони були змушенні піти на поступки потенційному покупцю. Найспритнішою в цій ситуації виявилася саме "Аталанта".

"Генк" змушений був йти на компроміс


Все це дуже схоже на грамотну гру італійського клуба. Які спочатку максимально зацікавили гравця у переході у свій клуб, а далі вже "Генк" був змушений йти на компроміси намагаючись в цій ситуації втратити менше.

"Аталанта" минулого сезону фінішувала в зоні Ліги чемпіонів. Тому безперечно, що команда потребує кадрового підсилення на передодні старту в такому турнірі. Малиновський виглядає вже сформованим гравцем, який перебуває в кращих роках та може відразу посилити команду з Бергамо. Тим паче, що міжнародний досвід він отримував останні два роки. Тут тільки може виникнути проблема в тому, що Малиновський пропустив майже місяць через не визначеність з клубом. До старту чемпіонату Італії та кваліфікації в Лізі чемпіонів залишилося не так багато. Зможе він за такий короткий термін влитися в команду та набрати фізичну форму? Покаже тільки час.

Автор: Соціальні мережі
  Малиновський прибув для підписання контаркту з "Аталантою" в Італію
Малиновський прибув для підписання контаркту з "Аталантою" в Італію


Загалом вибір "Аталанти" є доволі сприятливим для українця. Цей клуб з Бергамо славиться своїм вміння працювати та розвивати гравців. Якщо у Руслана все вийде – трансфер в інший клуб буде не за горами. Варто тільки проявити себе з кращої сторони. Єдине, що викликає занепокоєння, це так званий синдром минулого успішного сезону. Це коли команда після попереднього вдалого сезону має піке. Тому що сил виступів на два фронти не має, а новачки не просто вливаються в команду. Їх потрібно ставити, бо за них заплачені чималі гроші.

Перехід в "Аталанту" може стати трампліном для переходу в більше сильніший клуб

Чемпіонат Італії – особливий турнір. Тут багато чого залежить від тренерських протистоянь. Велика увага приділяється тактиці. Тому в цьому плані Малиновському потрібно буде багато вчитися та відкривати для себе. Вивчення мови – в пріоритеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я щасливий" – Малиновський в Мілані

Малиновський перейшов до топ - чемпіонату та команди, яка вміє розвивати та працювати з гравцями. Тепер багато буде залежати від того, чи зможе він пристосуватися до італійського футболу. Насамперед, в плані тактичної різноманітності.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про перехід Малиновського в "Аталанту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі