пʼятниця, 15 червня 2007 09:19

Скандал в українському футболі: Ярославський володіє "Металістом" незаконно

Футбольный клуб "Металіст", що в Харкові, може належати Олександру Ярославському незаконно

Про це кореспондентові ForUm заявив перший власник клубу Дмитро Дрознік. "У 1992 році мене наказом по заводу імені Малишева, який за радянських часів шефствував над командою, призначили президентом ФК "Металіст", - розповідає Дмитро Захарович. - Попрацювавши якийсь час, ми всі - завод, міські і обласні власті - пришли до висновку, що подальше існування клубу в держвласності ставить під загрозу його діяльність. У 1995 році було створено акціонерне товариство "Футбольний клуб "Металіст". Я став його головним акціонером".

Успішна робота приватизованого клубу, як стверджує Дрознік, не давала спокою недоброзичливцям. "Мене по сфабрикованих звинуваченнях помістили в СІЗО, а коли я довів свою невинність і звільнився, то виявив, що управління "Металістом" передали іншим людям, при цьому було підроблено реєстраційні документи і мої з головбухом підписи", - заявив Дрознік.
 
Дмитро Захаровіч говорить, що підтверджуючі його право власності на АТ ФК "Металіст" документи до недавнього часу знаходилися в харківському УБОП, проте потім таємничим чином зникли. З цієї причини він не може подати на рейдерів до суду, крім того, в його адресу звучать постійні погрози. Тим часом, після незаконного захоплення клубу, обласна влада встигла передати клуб в управління Валерію Бугаю, потім його купив бізнесмен Олександр Фельдман.

Згодом Фельдман, дізнавшись про незаконність зміни власника, поспішив позбавитися від ФК "Металіст". В цей момент на горизонті з"явився Ярославський, який не так давно став власником 90% акцій клубу.
 
Цього року "Металіст" достроково завоював перші в своїй історії бронзові медалі чемпіонату України по футболу. У вересні команда після 19-річної перерви візьме участь в єврокубках. Дмитро Дрознік говорить, що має намір вимагати компенсацію у розмірі 4,5 мільйонів доларів у нинішніх власників клубу і лише після цього відмовитися від свого права власності на АТ ФК "Металіст".
 
"Я звернувся в різні інстанції, включаючи ФІФА, УЄФА, Федерацію футболу України, Професійну футбольну лігу, в Комісію з боротьби з рейдерством при Кабміні, з проханням сприяти у відновленні справедливості, - говорить Дрознік. - Крім того, мені відомо, що нинішні власники клубу не проти мирного врегулювання цього питання і чекають тільки офіційного рішення вищих інстанцій. Сподіваюся, до вересня таке рішення послідує".

Представники ФК "Металіст" поки що ніяк не коментують цю інформацію. www.sport.com.ua
Зараз ви читаєте новину «Скандал в українському футболі: Ярославський володіє "Металістом" незаконно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі