неділя, 16 грудня 2012 05:05

Сергій Федченко відстояв свій титул чемпіона
16

Фото: Захар Колісніченко

Вечір світового боксу організований промоутерською компанією братів Кличків "К2 Promotion" пройшов у Черкасах цієї суботи. Родзинкою вечора став двобій за титул чемпіона Європи за версією WBO в суперлегкій вазі.

До уваги любителів боксу, що зібрались в СК "Будівельник" пропонували аж вісім боїв у різних вагових категоріях. На черкаському рингу змагалися бійці з України, Росії, Угорщини, Таджикистану та Узбекистану.

"Найвидовищніший бій ще попереду, але мені подобаються і бої у легких вагових категоріях. Тут бійці більш рухливі," - ділиться враженнями рінг-ґьорл Світлана Любченко.

Черкаські любителі боксу були свідками нокаутів, нокдаунів та розсічень. Найбільший захват і подив викликав рейтинговий поєдинок українця В'ячеслава Узелкова проти боксера з Угорщини Дьйорда Мароші. Бій тривав всього один раунд. За цей час Мароші тричі побував в нокдауні. За секунду до завершення першого раунду бій зупинили.

Не менш видовищним був поєдинок українців Юрія Вороніна та Олега Малиновського. Малиновський отримав розсічення ще в першому раунді. Проте одеситу Вороніну не вдалося здолати молодшого бійця. Малиновський переміг за очками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федченко переміг Азізова в Черкасах

В головному двобої вечора за титул чемпіона Європи за версією WBO в суперлегкій вазі зійшлися українець 34-річний Сергій Федченко та азербайджанець з Німеччини 29-річний Азад Азізов.

"Всі бої сьогодні видовищні. Особливо вразив В'ячеслав Узелков, який ще в першому раунді показав, що він на голову сильніший і вирішив долю поєдинку. Та основний, найвидовищніший бій буде останній. В ньому фаворита виділити тяжко" - ділиться думками перед завершальним поєдинком вечора майстер спорту з боксу, суддя міжнародної категорії Юрій Кулагін, 70 років.

Бій розпочався взаємними атаками. Ще на початку 12-раундового протистояння Федченко отримав розсічення, але лікарі дозволили продовжувати. Українець завдавав більше точних ударів. Боксери часто клінчували, але загалом показували чудовий бокс. Публіка постійно гнала українця в атаку скандуванням "Україна!-Україна!" та "Федченко!" У шостому раунді, після удару по нирках, азербайджанський боксер таки побував в нокдауні кілька секунд. Але на ринг в бою так ніхто і не впав. Федченко здобув перемогу за рішенням суддів.

"Хороший боксер, у хорошій формі. Проте й у мене був шанс. Я здобув у цьому бою безцінний досвід" - сказав після поєдинку Азізов.

Федченко ж признався, що побоювався за розсічення:

"Розсічення сталось на місці старої травми і я дуже за нього переживав. До того ж я захворів за тиждень до бою і тільки два дні тому позбавився нежиті. Треба боксувати в Мексиці – там я не хворію" - жартома сказав чемпіон. Цього разу він тренувався в Прикарпатті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моралес запропонував зустрітися в ринзі Федченку

Також Сергій Федченко подякував черкаським вболівальникам за підтримку. Це його другий бій в Черкасах і друга перемога.

Промоутер Сергія Федченка повідомляє, що їм надходила пропозиція від Хуана Маркеса, який минулого тижня нокаутував у шостому раунді видатного Мені Пак'яо. Проте, за словами промоутера, вони поки що від пропозиції відмовилися, так як Федченко пообіцяв у свята бути з сім'єю.

Нагадаємо, що Федченко вже зустрічався з Маркесом у квітні. Тоді він вистояв усі 12 раундів, проте програв бій за рішенням суддів.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Федченко відстояв свій титул чемпіона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі