пʼятниця, 23 липня 2021 10:01

З сайту Олімпіади зникла карта, що відділяла Крим від України

На офіційному сайті Олімпіаді в Токіо зникла карта, яка відділяла кордоном Україну від Криму.

Розділ Olympics Cheer Zone, де раніше й була скандальна карта, зовсім зник з офіційного сайту Олімпіади. Замість нього відвідувачам пропонують переглянути різні відео зі спортсменами-учасниками, повідомляє "24 канал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські лучниці першими стартували на Олімпіаді

Раніше у вікні Olympics Cheer Zone могли знайомитися й спілкуватися за допомогою відеозв'язку уболівальники з усього світу. Тепер цю функцію прибрали.

Скандальну мапу розмістили на офіційному сайті Олімпійських ігор-2020/21 у Токіо. Вона не визначала приналежність Криму до будь-якої держави, але чітко відмежовувала його від України.

На такий стан справ вже відреагувало Міністерство закордонних справ України. Відомство доручило послам у Швейцарії та Японії розібратися в цій ситуації.

 

Олімпійські ігри в Токіо пройдуть із 23 липня по 8 серпня.Україну на Олімпіаді представлять 157 спортсменів, які змагатимуться у 29 видах спорту.

Зараз ви читаєте новину «З сайту Олімпіади зникла карта, що відділяла Крим від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі