пʼятниця, 19 лютого 2021 12:37

"З Мораесом все погано": огляд соцмереж після матчів "Динамо" та "Шахтаря" у Лізі Європи

"З Мораесом все погано": огляд соцмереж після матчів "Динамо" та "Шахтаря" у Лізі Європи
Жуніор Мораес грає за "Шахтар" із 2018 року. Фото: ФК "Шахтар"

Українські команди провели перші матчі 1/16 Ліги Європи. "Динамо" вдома зіграло внічию із "Брюгге" - 1:1, а "Шахтар" в гостях переміг "Маккабі" - 2:0.

Gazeta.ua зробила огляд соцмереж після матчів українських клубів у єврокубках.

Журналіст Ua-football.com Леон Вургафт ставить риторичні запитання наставнику киян Мірчі Луческу.

"Риторичні запитання за підсумками матчу "Динамо" - "Брюгге":

На що можна розраховувати, якщо не переграв вдома команду, яка приїхала без тренерського штабу та 2 з 3 найкращих гравців - Ганс Ванакена та Ноа Ланґа?

На що можна розраховувати, якщо єдиний твій гравець, який хоча б щось створив в атаці - 2 удари головою та гол - це Віталій Буяльський?

На що можна розраховувати, якщо за рахунку 1:1 та без будь-яких шансів в атаці тренер виконує заміни виключно за позицією?

Хтось помітив капітанську пов'язку "Динамо"? Хто взагалі був капітаном?

Чергового воротаря "Динамо" змішають з лайном і відправлять на смітник?

Виходить, що дерево в атаці - також дерево в обороні? Бо Артем Бєсєдін "тримав" Брендона Мехеле під час результативного кутового так, ніби його хтось втикнув в землю і змусив пустити коріння.

Як на мене, найкращий гравець матчу - капітан "Брюгге" Рюд Вормер. Він був всюди, його капітанська пов'язка постійно миготіла на екрані. Хтось помітив капітанську пов'язку "Динамо"? Хто взагалі був капітаном?

У 2-му таймі порожнеча у вигляді тренерського штабу. "Брюгге" змінила структуру пресингу, замість ледачих Давида Окереке та Чарльза Де Кетелара висунула вперед Вормера та Набіль Дірара/ Томаса ван дер Бремпта - і команда одразу покращила структуру гри. Хтось помітив хоча б якісь спроби щось змінити від тренерського штабу "Динамо"?

Журналіст сайту "Трибуна" Олександр Сажко залишився незадоволений грою форварда "Шахтаря" Жуніора Мораеса.

"Типовий "Шахтар":

Повний контроль у 1-му таймі, знову намагалися завести м'яч у ворота - 1 раз вийшло.

Розслаблення булок у 2-му, відчуваючи перевагу над суперником. І спокійно могли пропустити, якщо б "Маккабі" випрямили трохи ноги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу стає схожим на Моуріньйо: огляд преси після матчів "Динамо" та "Шахтаря" в Лізі Європи

Логічний рахунок для цього матчу - 1:1. Але спочатку пощастило, а в кінцівці добили на класі.

З Мораесом все зовсім погано.

З Марлосом і Тайсоном - все важко. Уявляю, як Луїшу Каштру непросто керувати ігровим часом і підтримувати атмосферу конкуренції, коли вони були незадоволені навіть абсолютно логічною заміною. Обидва 2-й тайм провели значно слабше 1-го.

Микола Матвієнко зліва сподобався в роботі на атаку. Взаєморозуміння з Тайсоном не вистачає, але забігання шикарні. Краще, ніж Додо відіграв. Хоч в обороні і не завжди все добре було.

2:0 - крутий результат, але враження неоднозначні

Микола Матвієнко зліва сподобався в роботі на атаку

Футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло відзначає захисну гру у виконанні Луческу та Філіпа Клемана.

"Багато сумбуру було в грі обох команд. На мій погляд, команди добре вивчили один одного і взаємно не дали зіграти на своїх кращих якостях. Одним словом, більше заважали грати супернику. Кияни практично не давали шансів створити небезпечні моменти біля своїх воріт. "Брюгге" припиняли на корені всі спроби динамівців робити швидкий перехід від оборони в атаку. Так що в тактичному плані, п'ятірочка обом тренерам.

У Бельгії чекає киян важкий матч. "Брюгге" за останні 1,5 року істотно додав в якості гри. Ну а на сьогодні, нічийний результат справедливий".

Матчі-відповіді відбудуться 25 лютого. "Шахтар" розпочне гру проти "Маккабі" на НСК "Олімпійський" о 19:55, а "Динамо" зіграє в Бельгії о 22:00.

Зараз ви читаєте новину «"З Мораесом все погано": огляд соцмереж після матчів "Динамо" та "Шахтаря" у Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі