вівторок, 17 червня 2008 16:44

"У "Інтера" більше вболівальників, ніж у "Мілана"

Президент "Інтеру" Массімо Моратті розповів про надії, які він покладає на команду під керівництвом Жозе Моурінью, і про перспективи Італії на Євро-2008.

Генеральний директор "Інтера" Ернесто Паолілло стверджує, що з приходом Моурінью "Інтером" зацікавилася більша кількість спонсорів, на відміну від періоду, коли тренером був Манчіні.

- Навряд чи це можна назвати суперництвом між ними. Моурінью популярний у всьому світі завдяки кар"єрі, перемогам. Ми як би купили велику зірку. Але ми не замислювалися про все це до його підписання.

Тобто, для вас став сюрпризом ажіотаж, викликаний його приходом?

- Ні, сюрпризом не став. Але, скажімо так, - ажіотаж перевершив наші очікування. Особливо тут, в Італії.

Кампанія з продажу абонементів перевершує на 30% торішню. Чи не це ажіотаж?

- В "Інтера" новий тренер. Усім цікаво, всі хочуть це бачити. Я - в їх числі.

Згідно зі статистикою, представленої новим спонсорам, "Інтер" перевершив "Мілан" за кількістю уболівальників.

- Я завжди думав, що в "Інтера" більше вболівальників, ніж у "Мілана". Якщо тепер про це свідчить статистика, тим краще.

Чи турбують проблеми зі здоров"ям у Ібрагімовіча?

- Є тривога. Але експерти, наші і шведські, запевняють, що причин для неспокою немає. Тому не хвилюватимемося і ми.

Чи є ризик хірургічного втручання?

- Лікарі виключають такий поворот подій. Йому потрібний відпочинок після важкого сезону. Це і буде лікуванням.

В його новому контракті значаться божевільні цифри. Чи правда?

- Спростовую. Підтверджую - досягнута нова угода, витікаюча з бажання гравця продовжити кар"єру в "Інтері", виграти Лігу чемпіонів і стати найкращим гравцем у Європі.

Імовірно, вам цікаво також, як складуться відносини з тренером, вельми вимогливим на трансферному ринку.

- Ми склали два відмінних один від одного списки (сміється). Тепер подивимося, як все складеться. Все залежить від його кредитоспроможності... Якщо без жартів, Моурінью не створив проблем, як у минулому і Манчіні, стосовно запитів на трансферному ринку. Потрібно створити команду-переможницю, яка, до всього іншого, і так сильна. У цьому відношенні керівництво робить усе можливе.

Деку - один з тих півзахисників, якими цікавиться "Інтер"?

- Деку - один з тих футболістів, ігрові характеристики яких потрібні команді. Він або хтось інший зі схожими характеристиками. Але не все ті, чиї імена фігурують у газетах.

Чи можна стверджувати, що Лемпард - той гравець, навколо якого новий тренер хоче побудувати гру команди?

- Можна стверджувати, що Лемпард дуже подобається новому тренерові. Це класний гравець. Але це не означає, що його легко купити. Чи була спроба дістати його? Думаю, так, але не знаю точно. На даний момент вироблена лише стратегія, конкретики поки мало.

Массімо Моратті хоче від Моурінью кубок Ліги чемпіонів?

- Завжди вважав чемпіонат фундаментальним. Нехтувати ним не можна у жодному випадку. Потім, Ліга чемпіонів - це завжди випадок, чому ми переконалися в минулому сезоні, - одне видалення у вирішальному матчі, і ти за бортом.

Обираючи Моурінью, вам хотілося дати команді щось інше?

- Всі зміни були сплановані нами не так давно, - нам довелося змінити тренера з відомих всім причин. І оскільки ми були змушені шукати заміну, я вирішив поставити на найкращого. Кращим його роблять скрупульозність, професіоналізм, менталітет переможця і нові ідеї.

Адріано повернеться?

- Так, повернеться. Моурінью хоче знати в якому він стані, фізичному і психологічному, яка мотивація. Чи правда, що Моурінью не просив нападаючих? Правда.

На якій стадії знаходяться переговори з Мансіні?

- Всі переговори ось-ось повинні завершитися, як свідчать газети. Насправді, на даний момент по переговорах з Мансіні і з іншими гравцями немає нічого конкретного. Поки ми тільки затвердили з Моурінью проект. Потім почнемо діяти, без поспіху.

Куарежма оцінюється в 40 млн євро. Чи готовий "Інтер" на такі витрати?

- 40 мільйонів - великі гроші. Не то щоб ми не готові, - іноді великі витрати потрібні, - але на даному етапі у нас немає такої необхідності.

Чи задоволені підписанням нового контракту з Балотеллі?

- Нова угода важлива і для нього. Він ще дуже молодий. А коли ти молодий і недосвідчений, неочікуваний успіх може закрутити тобі голову і збити орієнтири. Але життя складається з множини маленький ступенів. Перший ступінь для Балотеллі - з радістю прийняти нову пропозицію "Інтеру", з радістю надійти в розпорядження тренера, який може допомогти тобі стати класним футболістом. Покажи на що здатний і отримуй стільки, скільки заслуговуєш.

Чи правда - чутки про Хаві з "Барселони"?

- Не думаю.

А Аквілані? Чи "Ювентус" випереджає в переговорах?

- Аквілані подобається всім, але якщо ми і купимо півзахисника, то не більше одного.

Масовий розпродаж очікується?

- Навіть з урахуванням того, що у деяких гравців завершується у червні контракт, піде небагато. Масового розпродажу не буде. Хтось, ймовірно, після розмови з Моурінью, вирішить залишити клуб, щоб грати в "основі" в іншому клубі. Креспо? Я не мав на увазі Креспо. Ківу не продається? Так.

Нарешті, про чемпіонат Європи. Чи подолає Італія груповий етап?

- Чесно кажучи, мені мало віриться. Якщо виграє, то шанси непогані, але Румунія сильна, і Голландії буде не так просто перемогти.

www.interomania.ru

Зараз ви читаєте новину «"У "Інтера" більше вболівальників, ніж у "Мілана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі