пʼятниця, 01 жовтня 2010 16:59

"Стати "пожежником" в "Динамо"? Я б подумав" - Заваров

"Стати "пожежником" в "Динамо"? Я б подумав" - Заваров

Президент "Динамо" Ігор Суркіс з другої спроби прийняв відставку Валерія Газзаєва. Перед відповідальними матчами в чемпіонаті країни і на євроарені клуб опинився в непростій ситуації, але далеко не безнадійній. Так вважає легендарний футболіст київської команди, екс-наставник столичного "Арсеналу" Олександр Заваров.

- Валерій Газзаєв вчинив по-чоловічому, - говорить Олександр Анатолійович. - Раз сказав про це раніше, значить повинен піти. Так, він виграв чимало титулів - Кубок УЄФА, чемпіонати Росії і т.д. Запрошуючи його, Ігор Суркіс сподівався, що буде результат, команда буде прогресувати. Але "Динамо" Київ на сьогоднішній день - це просто не команда Газзаєва.

Це лотерея: в одного тренера виходить в одній країні і не йде в інший. І таких прикладів багато. Той же Моуріньо: з "Челсі" розраховував виграти Лігу Чемпіонів - не вийшло. Приїхав до Італії - закрив роти всім скептикам.

- Було помилкою президента "Динамо", що не прийняв відставку Газзаєва з першої спроби?

- Детально ситуації не знаю, тому не можу судити

- Хто на Вашу думку міг би зараз замінити Газзаєва?

- Нехай президент клубу думає, що краще. Я нічого з цього приводу говорити не можу. Це некоректно по відношенню до всіх фахівців: і наших, і закордонних.

- Багато хто вважає, що команді потрібен виключно західний фахівець ...

- Це далеко не гарантія, що він прийде і щось зробить. Наш український футбол - специфічний. Чимало було прикладів, коли тренер при створених для роботи нормальних умовах не міг виконати поставлених завдань.

- Ви б погодилися стати "пожежником" в "Динамо", якщо б запропонували?

- (Пауза) Я б подумав. Все-таки клуб з традиціями, з ім"ям.

- Що для "Динамо" зараз доцільніше - з прицілом на майбутнє жертвувати нинішнім сезоном чи в терміновому порядку щось робити заради виконання спочатку поставлених завдань?

- Ще не все втрачено. Думаю, що треба лягати кістьми, але виходити з групи, щоб хоча б не ганьбитися перед Європою і всім світом.

- Пару слів по грі з "Шерифом".

- Рівень "Динамо" Київ такий, що вони повинні були виходити і забивати "Шерифу" як мінімум тричі. А пропустили через дитячі помилки. Але навіть у цьому випадку вони повинні були робити свою роботу і забивати. Коли я був гравцем моя плеяда, ми не звертали увагу ні на суддівські проколи, ні на що. Просто виходили і робили результат.

- За пропущеними голами не складалося відчуттів, що гравці "плавили" Газзаєва, мовляв, ти не хочеш з нами працювати, так ми допоможемо тобі піти?

- Якщо тренера "плавлять", так про це знають близько 20 осіб. І така інформація вже давно б вийшла за межі клубу. Повторюся: "Динамо" Київ - не команда Газзаєва. Піде далі - наприклад в московський "Спартак" або ЦСКА і буде вигравати - значить, все у нього гаразд.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Стати "пожежником" в "Динамо"? Я б подумав" - Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі