четвер, 13 листопада 2008 19:58

"Галатасарай?" Це все вигадки, я в "Шахтарі" до кінця контракту" - Луческу

Сьогодні на СТБ "Кірша" пройшло відкрите тренування донецького "Шахтаря". Спочатку головний тренер "гірників" Мірча Луческу поспілкувався з представниками ЗМІ.

 - Містер Луческу, прокоментуйте, будь ласка, численні чутки про те, що ви працюватимете в "Галатасараї"?

 -Я вже втомився коментувати подібні чутки. Я ні з ким із цього приводу не контактував, і до мене з подібними пропозиціями не зверталися. У всіх країнах є журналісти, які щось придумують, а потім починаються всілякі полеміки і дискусії. Можливо, в цьому є чийсь інтерес - створити проблеми. Багато журналістів в Туреччині, які не підтримують "Галатасарай", роблять це спеціально, провокують якусь хвору атмосферу. Попросту використовують моє ім"я, знаючи, що я там щось зробив.

У турецькій пресі сьогодні з"явилася моя заява, але воно не відповідає дійсності. Я готовий працювати тут до кінця контракту, а там як буде. Хотілося б, щоб менше розмов виникали на цю тему. Ми з командою потрапили в цю ситуацію, разом і повинні з неї вийти. На нашому боці нікого не немає, є тільки команда, тому ми повинні разом вибиратися.

 Напевно, ви всі бачили в матчі "Динамо" - "Львів" за фол останньої надії не був видалений Михалик. У нас Жадсона, коли в середині поля він переривав атаку суперника, хоча за спиною були наші гравці, тут же видалили з поля. Не хочу повторюватися, але трактування різне: у нас перший же момент карається видаленням, якщо ж момент у когось іншого - він просто попереджається. Повертатися до цього не хотілося б, потрібно вийти з цієї ситуації.

В неділю нас чекає складна гра. "Динамо" доводитиме, що їх позиція і різниця в очках відповідає насправді положенню сьогоднішніх справ. І ми намагатимемося демонструвати, що на сьогоднішній день є чемпіонами України. Упевнений, що мої хлопці зіграють так, як це потрібно: віддадуть всі сили для досягнення кінцевого позитивного результату.

- На ваш погляд, велика різниця в очках не вплине на мотивацію гравців "Динамо"?

 Природно, вони будуть розслабленішими. Вони грають дуже легко, у них більше впевненості в своїх діях. А ми ж граємо. Перший удар в сторону наших воріт - в "дев"ятку". Це і Коельо, і Кравченко, зараз з "Олександрією", і багато інших можна пригадати. Сезон - специфічний, тому потрібно його пройти. Необхідно проаналізувати всі помилки і в цій грі бути сконцентрованими з першої до останньої хвилини. Упевнений, наші вболівальники заслуговують перемоги над киянами.

 - Зараз в "Шахтарі" грають три голкіпери національної збірної України. Наскільки це необхідно, і чим викликане те, що Богдан Шуст зараз більше часу виступає в молодіжному складі?

 Між ними повинна бути здорова конкуренція, вони повинні доводити, хто з них кращий. На жаль, Рустам Худжамов зараз отримав травму. За великим рахунком, та ж ситуація і в "Динамо". Там і Богуш, і Шовковський, і Рибка, який був одним з перспективніших молодих голкіперів. Не думаю, що це краща ситуація, коли в команді три воротарі одного рівня. Але у них всіх була можливість показати, хто кращий.

Думаю, вони мали дуже мало воротарського досвіду. Вони у молодому віці з"явилися в нашій команді, тому і робили багато помилок. Якщо згадати помилку Андрія П"ятова, коли він пропустив перший гол від Мессі, то краще б він в чемпіонаті допустив десять таких помилок. Але це трапилося з "Барселоною". Це який раз демонструє, яка різниця між рівнем чемпіонату України і Ліги чемпіонів. Не легко будь-якому гравцеві на такому рівні, як Ліга чемпіонів, показати себе у всій красі.

 - А що стосується перебування Шуста в дублюючому складі?

 Він був третім, і це природно, що йому потрібна ігрова практика, йому потрібно грати і, сподіваємося, він себе ще покаже.

 - Що ви можете сказати про травмованих гравців "Шахтаря"?

 Дуляй, Кравченко, Іщенко, Чижов, Ілсіньо і Адріано - ці гравці не візьмуть участь в найближчій грі. Що стосується Худжамова, то йому сьогодні зробили операцію. Хірурги впорядковували пошкоджену верхню щелепу воротаря. Суперник штовхнув Гладкого, а від того дісталося Худжамову.

 - На формі Брандау не позначився застій через дискваліфікацію?

 Він тренувався з командою і виглядає дуже добре. Тренувальний процес у нас не слабкіший, ніж ігровий.

Прес-служба ФК "Шахтар"
Зараз ви читаєте новину «"Галатасарай?" Це все вигадки, я в "Шахтарі" до кінця контракту" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі