неділя, 01 червня 2008 09:28

"Детройт" впритул наблизився до завоювання Кубка Стенлі

"Детройт" впритул наблизився до завоювання Кубка Стенлі
В ніч з 31 травня на 1 червня відбувся четвертий матч фіналу Кубка Стенлі-2008, в якому "Піттсбург" на своєму льоду приймав "Детройт". Гості виграли з рахунком 2:1 і збільшили свою перевагу в серії до чотирьох перемог (3-1). Наступний матч, який може стати останнім, пройде на льоду "Ред Уінгз".

"Піттсбург" відкрив рахунок вже на 3-ій хвилині зустрічі, реалізувавши чисельну перевагу. Після кидка Сергія Гончара воротар "Детройта" Кріс Осгуд відбив шайбу, але її підхопив форвард господарів Маріан Хосса, який змістився за лінію воріт і рикошетом від ноги Осгуда відправив шайбу до сітки.

Через п"ять хвилин "Детройт" відігрався. Гольову комбінацію почав Павло Дацюк, який під час реалізації чисельної переваги перевів шайбу на інший фланг атаки, Брайан Рафалскі відпасував на Нікласа Лідстрьома, і капітан "Детройта" потужним кидком від синьої лінії відправив шайбу до сітки впритул зі штангою. Цікаво, що під час кидка "Піттсбург" грав вже у повному складі.

У другому періоді команди не змогли відзначитися, а на самому початку третьої 20-хвилинки чеський форвард "Детройта" Іржі Гудлер забив переможний гол, завершивши комбінацію за участі Бреда Стюарта і Даррена Хелма. У "Піттсбурга" був шанс відігратися, коли господарі мали подвійну чисельну перевагу, але шведський форвард "Детройта" Хенрік Зеттерберг встиг накрити кидок капітана господарів Сідні Кросбі, перед яким був порожній кут воріт.

У самій кінцівці зустрічі після кидка нападаючого "Пінгвінс" Євгена Малкіна за воротами "Детройта" загорілося червоне світло, яке сигналізує про забитий гол, але це була помилка арбітрів, оскільки шайба опустилася на сітку з зовнішнього боку.

"Піттсбург" зазнав першої поразки на своєму льоду в нинішньому розіграші плей-офф. В історії НХЛ було всього шість випадків, коли команди, що програвали фінальну серію з рахунком 1-3, доводили справу до сьомого матчу, але лише одному клубу, який програвав, вдалося виграти серію. У 1942 році "Торонто" обіграв "Детройт" з рахунком 4-3, програючи 0-3.

П"ята гра фіналу відбудеться в ніч з 2 на 3 червня.

"Піттсбург" - "Детройт" 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

1:0 Хосса (Гончар, Кросбі) 02:51 ГБ
1:1 Лідстрьом (Рафалскі, Дацюк) 07:06
1:2 Гудлер (Хелм, Стюарт) 42:26
Воротарі: Флері - Осгуд.

Рахунок в серії: 1:3 (0:4, 0:3, 3:2, 1:2)

Lenta.Ru
Зараз ви читаєте новину «"Детройт" впритул наблизився до завоювання Кубка Стенлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі