неділя, 15 лютого 2009 22:27

"Азовмаш" залишив БК "Київ" з носом і виграв Кубок України

"Азовмаш" залишив БК "Київ" з носом і виграв Кубок України
Трофей, як і торік, виграв маріупольський "Азовмаш".

БК "Київ" - "Азовмаш" - 74:75 (16:16, 15:24, 22:17, 21:18)

Із перших секунд команди узяли просто шалений темп. Здавалося, що напочатку матчу кількість швидких відривів перевищувала кількість позиційних атак. У котрий раз доводиться звертати увагу на те, що у складі киян був Клей Таккер - все-таки у півфіналі проти "Хіміка" він травмувався. Американець одразу ж став пристрілюватися з дальньої дистанції - влучив із другої спроби. Напруга на майданчику була така велика, що і Різвіч забив зверху у швидкому відриві тільки з другої спроби (відбувалося це в рамках одного епізоду). Взагалі, Хасан був одним із найактивніших гравців у першій чверті. Окрім набраних очків він встиг заробити і три фоли. А 10-хвилинка закінчилася внічию (16:16), завдяки трьом очкам Ель-Аміна. Відпочивши після проблем зі здоров"ям, американець знову веде за собою "Азовмаш".

Надмірна зарядженість на боротьбу обох команд на початку другої чверті ледь не призвела до невеликої сутички. Йєретін жорстко сфолив на Ель-Аміні, той поліз до серба доводити, що він неправий. Пристрасті вдалося швидко загасити. Точніше, направити їх в ігрове русло.

Суперники в запалі боротьби не забували і про естетичний бік матчу. Якщо на початку парочку данків видав Ліщук, то тепер тим самим відповів Дроздов (у півфіналі проти "Хіміка" він сповна потренував цей елемент). Ближче до кінця чверті вперед став вириватися "Азовмаш". Його "велетні" раз у раз перегравали своїх візаві під кільцем. І ось вже треті фоли отримують двоє центрових з команди "вовків" - Станоєвіч і Райт. До того ж, у матчі проти колишньої команди свою гру ніяк не може віднайти Байрамовіч. А Ель-Амін продовжує штампувати триочкові - 5 з 10 за половину. Його підтримав Діжон Томпсон, дальні кидки якого встановили до великої перерви рахунок 40:31 на користь "Азовмаша".

Після відпочинку підопічні Саши Обрадовіча увімкнули свій фірмовий пресинг. І це дає результат! Перевага мариупольців тане і після триочкового Маркоїшвілі становить усього очко - 44:43. Але "Азовмаш" з його непохитним тренером зумів досить швидко знайти протиотруту: Скутельник і Ель-Амін забивають два три очкових поспіль, і знову у мариупольців цілком комфортний відрив.

Четверта чверть почалася з рахунком 57:53 на користь "Азовмаша". Таккеру та компанії знадобилося півтори хвилин, щоб нівелювати це відставання - 62:62. І знову - все з початку. Правда, з урахуванням того, що на чотирьох фолах "повисли" Станоєвіч, Райт, Різвіч і Лищук. Нарешті, на повну потужність проти колишніх одноклубників заграв Байрамовіч - підбирає, забиває з середньої та здалеку. За півтори хвилини до сирени - нічия 69:69. Той самий Кенан на пару з Дроздовим із лінії штрафних на три очки виводять вперед "Київ". Ель-Амін відповідає тим, що стягує на себе кількох "вовків" і віддає на неприкритого Ярутіса - три очки. За 34 секунди до кінця Таккер, реалізовуючи кидок із середньої дистанції, повертає лідерство киянам - 74:72.

Але Ель-Амін і Ярутіс знову повторюють цей епізод - за три секунди до кінця литовець без опору забиває з шестиметрової позначки. М"яч надії Пінна влучає у дужку - 75:74 на користь "Азовмаша", який і забрав зі столиці Кубок України. А Саша Обрадовіч  здобуття трофеїв із "Києвом" відкладає як мінімум до весни.

БК Киев

Зараз ви читаєте новину «"Азовмаш" залишив БК "Київ" з носом і виграв Кубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі