пʼятниця, 12 лютого 2010 10:50

"Арсенал" звинуватив Заварова у пияцтві

"Арсенал" звинуватив Заварова у пияцтві

Перед засіданням дисциплінарного комітету Прем"єр-ліги, на якому в наступну середу розглядатиметься питання про законність відсторонення Олександра Заварова з посади головного тренера "Арсеналу", столичний клуб пішов на нього в атаку. За словами віце-президента "канонірів" Віктора Головка, розлучитися з легендарним у минулому футболістом "Динамо" "Арсенал" змусив нетверезий погляд Олександра Анатолійовича на футбол.

"Почалося з того, що, не здавши необхідні документи по зимових зборах команди, Заваров відлетів до Туреччини. При цьому за власною ініціативою не узяв з собою одного із співробітників клубу, у зв"язку з чим йому була оголошена догана, - розповів Головко сайту Mignews.com.ua, власником якого називають президента "Арсеналу" Вадима Рабиновича. - Під час самих зборів ніякого зв"язку із Заваровим не було, всі спроби додзвонитися до нього результату не приносили.

Пізніше він заявив, що у нього... немає грошей на зв"язок, як і на повернення з Туреччини. Зарплата Заварова складала 240 тис. грн. в місяць. Вважаю, з цієї суми можна викроїти трохи грошей - і на декілька дзвінків, і на один квиток... Команда повернулася, а Заваров залишився в Туреччині. Думаю, він... як би це пом"якше сказати... напевно, "ввійшов у стан", вийти з якого було важко. Але це його не виправдовує: головний тренер кинув команду!"

"Він був непоганим тренером. Але все, чим займався президент з ранку до вечора - розбирав нескінченні неприємності, в які потрапляв Заваров, - продовжив Головко. - То його затримали на кордоні з якоюсь не такою машиною, то дзвонять сусіди, що він побився з сусідською дружиною і його забирає міліція. Заваров за три роки не провів жодного нормального тренування - їх проводив його заступник Василь Євсєєв.

І останнє. У клубі ми б хотіли мати справу з тренером, а не його дружиною. Всі питання замість Заварова чомусь вирішує його дружина. Йому потрібно розібратися у себе в сім"ї. І порівнювати свої можливості з градусами на етикетці... Тренер повинен займатися футболом, а не шукати з ким випити 100 грамів коньяку (раніше Заваров сказав, що вважав за краще б випити з Рабиновичем 100 грамів коньяку і розійтися, а не дізнатися про своє звільнення від інших). Коротше, нам потрібний тренер з тверезим поглядом на футбол! А все ці Сашині розмови, може трапитися, приведуть його до того, що навряд чи він тренуватиме якусь команду, окрім дворової".

Втім, ці звинувачення можна трактувати і як спробу виправдати незаконне звільнення Заварова. "Нас розсудить суд. Стільки бруду вилили на мене і мою дружину. Це наклеп. Сума позову за заподіяний моральний збиток буде дуже велика", - сказав Олександр Анатолійович, розмір суми не назвавши.

Проте після того, як "Арсенал" оприлюднив зарплату Заварова, не складно підрахувати, яку компенсацію за дострокове розірвання контракту зажадає фахівець. Угода діяла ще 36 місяців. Помножимо на 240 тис. і отримуємо 8,6 млн грн. Заварову залишилося одне - довести, що його звільнили незаконно.

Цікаво, що новий коуч "канонірів" В"ячеслав Грозний, який прийняв команду 1 лютого, заявив, що контракт з "Арсеналом" не підписував. А з клубом пов"язаний зобов"язаннями на рівні людських взаємин.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" звинуватив Заварова у пияцтві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі