четвер, 14 червня 2007 10:40

Президент Болівії зіграв у футбол на 6-тисячній висоті в знак протесту

Президент Болівії Ево Моралес на знак протесту проти рішення ФІФА зіграв у футбол в горах на висоті в 6 тисяч метрів, повідомляють РИА Новости .

П"ятнадцятихвилинний бліц-матч пройшов на одній з найвищих вершин Андських гір, куди лідер Болівії прибув на вертольоті з групою своїх прихильників.

Такий крок президента Болівії, який є пристрасним уболівальником футболу, викликаний рішенням ФІФА заборонити проведення міжнародних футбольних матчів на висоті більше 2500 метрів над рівнем моря.

- Там, де можна кохатися, можна й грати у футбол, - заявив журналістам Моралес після закінчення матчу.

Він також повідомив, що має намір в п"ятницю, 15 червня, прилетіти в столицю Парагваю, щоб взяти участь в засіданні Південноамериканської конфедерації футболу, на якому розглядатиметься заборона ФІФА.

- Я боротимуся проти дискримінаційного рішення ФІФА, і сподіваюся, що мої аргументи будуть почуті. Інакше країни Андської групи продовжать акції протесту, і я особисто шукатиму союзників в Європі, - сказав Моралес.

Раніше підрозділи МЗС Колумбії, Болівії, Еквадору та Перу виступили проти рішення ФІФА заборонити проведення міжнародних футбольних матчів на великій висоті.

У заяві зовнішньополітичних відомств країн, що входять в Андське співтовариство, міститься заклик до керівництва ФІФА відмінити "дискримінаційне рішення".

Зараз ви читаєте новину «Президент Болівії зіграв у футбол на 6-тисячній висоті в знак протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі