середа, 04 липня 2018 11:09

Португалія програла фінал домашнього Євро

Португалія програла фінал домашнього Євро
Сльози Кріштіану Роналду після фіналу.

4 липня 2004 року в Ліссабоні грався фінал Євро-2004. У вирішальному матчі зійшлися збірні Португалії та Греції. Греки виграли – 1:0 і вперше стали чемпіонами континенту.

Напередодні майже всі букмекери віддавали перевагу Португалії. Тут грали зірки світового класу – Луїш Фігу, Руй Кошта і юний, 20-річний Кріштіану Роналду.
Втім скептики згадували матч групового етапу, де елліни здолали Португалію – 2:1. Та перемога стала єдиною в підопічних Отто Рехагеля, але дозволила їм вийти із групи. Греція набрала 4 бали. Так само було в Іспанії, але піренейці мали меншу кількість забитих м'ячів.

Починаючи з чвертьфіналу, розпочалася непереможна серія греків. Кожну гру вони закінчували з рахунком – 1:0. У чвертьфіналі їхньою жертвою стала збірна Франції, у півфіналі – Чехія. У фіналі з таким же рахунком було подолано збірну господарів чемпіонату.

Перший тайм фіналу видався нудним. Греки відбивалися, а Португалія насідала. А в другій половині гри настала розв'язка. Греція подала кутовий і на 57-ій хвилині Ангелос Харістеас головою спрямував м'яч у ворота, які необачно залишив голкіпер Коштінья – 1:0.

Далі була навала від Португалії. По воротах греків били Фігу, Роналду та майже всі півзахисники і захисники. Однак більшість ударів летіли повз ворота. Найреальнішу нагоду втратив Кріштіану Роналду, вийшовши сам на сам. Майбутній п'ятиразовий володар "Золотого м'яча" пробив вище воріт.

Із фінальним свистком греки кинулися обійматися, а португальці – плакати. Найбільше ридав юний Кріштіано Роналду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся фінал Євро-2012

Наступний відбір Греція провалила. Чемпіони Європи не змогли пробитися на Кубок світу-2006, поступившись збірній України.

Зараз ви читаєте новину «Португалія програла фінал домашнього Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі