субота, 18 липня 2015 10:49

Платіні візьме участь у виборах президента ФІФА

Платіні візьме участь у виборах президента ФІФА
Платіні вже заручився підтримкою чотирьох з шести конфедерацій

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні буде балотуватися на посаду президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА), повідомляє As.

За даними іспанського видання, Платіні підтримують чотири конфедерації: Південноамериканська футбольна конфедерація (КОНМЕБОЛ), Конфедерація футболу Північної, Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ), Конфедерація футболу Океанії (ОФК) та УЄФА.

В якості свого наступника на посаді президента УЄФА Платіні бачить главу Німецького футбольного союзу і члена виконкому УЄФА Вольфганга Нірсбаха.

Йозеф Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня оголосив про відхід зі своєї посади. Він попросив виконавчий комітет ФІФА зібрати позачерговий конгрес, щоб вибрати наступника на посаді глави організації. Дату проведення конгресу, на якому буде оголошено про вибори глави ФІФА, затвердять 20 липня на позачерговому засіданні виконкому ФІФА у Цюріху.

Раніше про своє бажання виставити кандидатури на голосування за посаду глави ФІФА заявляли відомий французький екс-футболіст Давід Жінола, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, колишній віце-президент ФІФА і екс-глава Корейської футбольної асоціації південнокореєць Чон Монджун, бразилець Зіко, президент Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті.

Зараз ви читаєте новину «Платіні візьме участь у виборах президента ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі