вівторок, 02 жовтня 2012 13:14

Організатори Australian Open рекордно збільшили призові, злякавшись бойкоту тенісистів

Організатори Australian Open рекордно збільшили призові, злякавшись бойкоту тенісистів
Новак Джокович є чинним чемпіоном Australian Open. Фото: reuters.com

Організатори Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу (Australian Open) оголосили про те, що в 2013 році призовий фонд турніру збільшиться на чотири мільйони доларів до 31 мільйона доларів. Про це повідомляє Associated Press.

Ця сума стане найбільшою в історії турнірів "Великого шолома". Призовий фонд Australian Open-2012 також був більшим, ніж у решти турнірів "Великого шолома". У 2012 році Сумарні призові Відкритого чемпіонату Франції (Roland Garros) і Вімблдону склали по 24 мільйони, Відкритого чемпіонату США (US Open) - 22 мільйони.

Організатори Australian Open пішли на збільшення призових, щоб уникнути бойкоту турніру з боку тенісистів. Гравці хотіли збільшення своєї частки в доходах турніру, а також збільшення виплат для тенісистів, які вибули на ранніх стадіях змагань. Наприклад, програвши в першому раунді Australian Open-2012 отримали по 20 800 доларів, Roland Garros-2012 - 21,7 тисяч доларів, Уїмблдону і US Open - по 22,1 тисячі доларів.

У серпні з'явилася інформація, що велика кількість тенісистів готові бойкотувати перший турнір "Великого шолома" в сезоні і провести альтернативні змагання в Дубаї.

Президент Федерації тенісу Австралії Стів Вуд, коментуючи збільшення призових, висловив сподівання, що тенісисти залишать думки про бойкот і приїдуть на Australian Open-2013.

У 2013 році Відкритий чемпіонат Австралії пройде з 14 по 27 січня. У жіночому одиночному розряді діючої переможницею є Вікторія Азаренко з Білорусі, в чоловічому одиночному - серб Новак Джокович.

Зараз ви читаєте новину «Організатори Australian Open рекордно збільшили призові, злякавшись бойкоту тенісистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі