пʼятниця, 03 червня 2011 09:37

"Оголошую відкриття PrimeYaltaRally відкритим": Янукович не обійшовся без конфузу
14

2 червня в Ялті був даний старт PrimeYaltaRally 2011. Учасниками нинішньої гонки, яка цього року вперше отримала статус міжнародної, стали найбільш титуловані представники світового автоспорту.

"Я дуже щасливий, - сказав на вступній прес-конференції в прес-центрі, розташованому в будівлі морвокзалу, співголова оргкомітету змагань, президент Федерації автоспорту України Євген Червоненко. - У людини повинна бути душа, він повинен бути відданий своїй ідеї. Слава Богу, моя душа не старіє, тіло не підводить. Скільки не говорили, що багато пафосу, я був упевнений в успіху. І те, що сьогодні PrimeYaltaRally 2011 стоїть в одному ряду з Монако, Корсикою - говорить саме за себе. Ми присвячуємо змагання 20-річчю незалежності України. Не приховую, я дуже хвилююся - ось-ось має прибути президент України. "

Ще однією причиною занепокоєння стала погода: напередодні відкриття в Криму пройшла сильна злива з градом.

"Молю Бога, щоб не зіпсувалася погода", - зазначив Червоненко.

Події переміщуються на Набережну Ялти, де заплановано урочисте відкриття PrimeYaltaRally 2011 і презентація учасників змагань. Стоять дві сцени: одна для урочистої частини, інша - для vip-гостей, заставлена ??столами з напоями різної міцності.

Пробратися на законне робоче місце для журналістів - проблема. Всім велено почекати, поки на свої місця пройдуть власники vip-запрошень.

"Звільніть коридор, дайте пройти людям!", - ввічливим, злегка наказовим тоном просить охорона.

"А ми, вибачте, хто? І взагалі, невже не можна зробити окремий прохід для журналістів, як це було раніше? Хто без нас дізнається, що важливі гості тут були? "- чутні голоси обурення в натовпі.

"Віпи" і їх супутники / супутниці поспішаючи пробираються крізь живий коридор представників ЗМІ.

"Дозвольте пройти, вибачте, будь ласка",- чутний голос. Всі обертаються. Подібна ввічливість, судячи з усього, для багатьох стала несподіванкою. Її автором виявився екс-прем'єр Валерій Пустовойтенко.

"Ви перший, хто вибачився", - сказав хтось з натовпу.

"Так? Ну, тоді ще раз вибачте ", - Валерій Павлович вирушив до столів.

Тим часом нарешті почали пропускати журналістів. Одночасно хлинув дощ: молитов Червоненко Бог не почув.

Журналісти будь-якими підручними засобами бережуть апаратуру від дощу - парасольками, пакетами, навіть куртки з себе знімають. Адже техніка недешева.

Самі намагаються сховатися на vip-сцені.

"Перейдіть на іншу сторону! Тут не можна стояти! ", - чути з усіх боків охорону.

"Ну а де нам бути, дощ ллє?", - чується слідом.

"Не знаю, тут не велено! Чоботи треба купувати ".

Дощ злегка стихає, разом з ним приїжджає Віктор Янукович - у блакитному піджаку без краватки.

Учасників та гостей PrimeYaltaRally 2011 вітає російською мовою.

"Ми тільки може пишатися тим, що в нинішніх змаганнях беруть участь 87 екіпажів з 21 країни світу, - говорить він. - Цей вид спорту в світі збирає тисячі вболівальників безпосередньо на телеглядачів. Присвоєння PrimeYaltaRally 2011 трасах і мільйони статусу міжнародного міжконтинентального кубка і успішні виступи українських спортсменів свідчать про те, що український автоспорт завойовує авторитет у світі, а Україна стає більш відкритою для всього світу. Ще одна мета - привернути до автоспорту молодь ... Ялтинське ралі, безумовно, підніме статус України у світі і буде сприяти поліпшенню інвестиційного клімату в країні та розвитку туризму. Я оголошую відкриття PrimeYaltaRally 2011 відкритим. "

Після чого пролунав Державний гімн України у виконанні солістки міланській Ла-Скали Юлії Олексюк.

Після відомий коментатор Максим Подзігун представив учасників змагань. Останні в'їжджали на естакаду. Найменшому - Альфреду Червоненку - всього три роки, на подiум вiн заiхав на спецiальному дитячому позашляховику.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять легендарного гонщика Андрія Александрова, який загинув у 2007 році під час болгарського ралі "Слівен".

Церемонія завершилася виступом танцювальних колективів

Зараз ви читаєте новину «"Оголошую відкриття PrimeYaltaRally відкритим": Янукович не обійшовся без конфузу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі