четвер, 03 квітня 2008 13:26

Норвегія хоче бойкотувати церемонію відкриття Олімпіади у Пекіні

Норвегія не виключає можливості бойкоту церемонії відкриття Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні, заявив міністр культури країни, у веденні якого знаходиться також спорт, Тронд Гіске.

- Я ставлю собі питання - чи повинні ми бути там на політичному рівні? Низка країн вже виразили своє бажання бойкотувати церемонію відкриття, ми можемо теж прилучитися до них, - передає слова Гиське РІА "Новини".

Деякі громадські організації і ряд західних політиків пропонують бойкотувати церемонію відкриття Олімпійських ігор-2008 у зв"язку з ситуацією в Тибеті, де придушення китайською владою 10 березня несанкціонованої демонстрації з вимогою надання незалежності, привело до загибелі 18 людей, а ще 623 були поранені. Міністр культури Норвегії повинен представляти в Пекіні норвезький уряд на церемонії відкриття 8 серпня. Також передбачається присутність короля Харальда V і королеви Соні.

- Поки що дуже рано для остаточної відповіді з цього питання. Необхідно подивитися, як змінюватиметься ситуація у Китаї, - відмітив Гіске.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія хоче бойкотувати церемонію відкриття Олімпіади у Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі