пʼятниця, 21 листопада 2008 14:55

Найскандальніший боксер сучасності повернеться на ринг

Колишній абсолютний чемпіон світу з боксу у важкій вазі американець Ріддік Боу повернеться в спорт. 41-річний важкоатлет вийде на ринг 13 грудня 2008 року в Німеччині після перерви, яка тривала більше трьох років. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на ВВС Sport. Ім"я суперника Боу, який за свою кар"єру зазнав тільки одну поразку, не називається.

Бій американця пройде в рамках боксерського шоу, головною подією якого стане поєдинок чемпіона світу IBF (Міжнародна боксерська федерація) українця Володимира Кличка з американцем Хасімом Рахманом.

Ріддік Боу вважається одним з найскандальніших боксерів сучасності. У 1992 році американець переміг Евандера Холіфілда і став абсолютним чемпіоном світу. Після цього Боу зобов"язали зустрітися з британцем Ленноксом Люісом, якому американець поступився у фіналі Олімпіадами-1988 в Сеулі.

За відмову від поєдинку з Люісом WBC (Всесвітня боксерська рада) погрозила позбавити Боу чемпіонського титулу. У відповідь на це американець скликав прес-конференцію, на якій демонстративно викинув пояс WBC в смітник.

Єдину поразку на професійному рингу Боу зазнав в 1993 році в поєдинку з Холіфілдом. У 1995 році Боу знов зустрівся з Холіфілдом і отримав перемогу. У 1996 році Боу провів два бої з польським боксером Анджєєм Голотой, і обидва завершилися дискваліфікацією поляка за удари нижче за пояс. Після другого бою з Голотой Боу оголосив про завершення кар"єри і приєднався до Корпусу морської піхоти США, який залишив після 11 днів базових тренувань.

У 2003 році Боу потрапив у в"язницю, будучи засуджений на півтора роки за викрадання своєї першої дружини і дітей. У 2004 році після виходу з в"язниці американець повернувся на ринг, успішно провів два поєдинки і знову пішов із спорту.

Зараз ви читаєте новину «Найскандальніший боксер сучасності повернеться на ринг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі