вівторок, 10 березня 2009 11:57

Мірча Луческу розповів у чому "Шахтар" переважає ЦСКА

Мірча Луческу розповів у чому "Шахтар" переважає ЦСКА
Тренер "Шахтаря" Мірча Луческу головним козирем ЦСКА вважає зіграність суперника, а проблемою номер один своєї команди - синтетичне поле стадіону "Лужники".

Футбольний світ тісний. Одразу після гри "Шахтаря" з "Тоттенхемом" у Лондоні Мірча Луческу розказував автору цих рядків, як двадцять років тому був одним із тренерів збірної світу, що проводила проти національної команди Бразилії прощальний матч Зіко. Але ж і з тренером Зіко румунський фахівець теж перетинався! Влітку 2007 року "Шахтар" грав у стамбулі товариський матч із "Фенербахче", який тренував не хто інший як "білий Пеле".

- Ви маєте рацію. Дійсно, було таке. Мабуть, про той матч у Туреччині я не пригадав через його товариський статус.

- Якщо в Москві після вашого нового побачення із Зіко повториться стамбульський рахунок, заперечувати, думаю, не станете?

- Ні. Хоча про справедливість результату будь-якої гри можна тлумачити лише після фінального свистка. Не раніше.

- Ви дивилися трансляцію матчу за Суперкубок Росії?

- Вийшло побачити на базі тільки перший тайм: потім час було сідати в автобус і їхати на гру чемпіонату України з "Дніпром". Що можна сказати? ЦСКА виглядав більш сильним за "Рубін". Було зрозуміло, що завдяки участі в Кубку УЄФА армійці вже набрали гарну форму. Плюс до цього вони вже звикли до штучного газону, на якому гості дуже часто помилялися в простих ситуаціях. ЦСКА - досвідчена та упевнена в собі команда, яка до того ж останні чотири роки грає практично в незмінному складі. У порівнянні з нашими зустрічами на Кубку Першого каналу в Ізраїлі серйозна заміна відбулася тільки одна: більше немає Жо, однак з"явився Дзагоєв. Не дивно, що взаєморозуміння на полі у футболістів доведено майже до автоматизму. У нас за останні 3-4 роки склад значно поновився. Але, можливо, це навіть дає "Шахтарю" деяку перевагу: суперники знають нас гірше, ніж ми - їх.

- Синтетичне поле в "Лужниках" вас сильно хвилює?

- Це проблема номер один. Тому ми і вирішили їхати до Москви раніше. Футболістам потрібно адаптуватися до нового газону.

- Бліда гра "Шахтаря" проти "Дніпра" - спроба завуалювати справжні можливості вашої команди?

- Ні. По-перше, хотілося, щоб футболісти уникнули травм, тому що виникли претензії до газону: він у Донецьку хоча і справжній, але в суботу виявився дуже важким для наших бразильців. Сподіваюся у матчі-відповіді з ЦСКА поле буде адаптоване для гри. По-друге, в чемпіонаті України наші гравці відчувають зараз великий тиск. Втрати, яких ми зазнали в першому колі, практично позбавили "Шахтар" шансів відстояти чемпіонський титул. Проте піднятися на друге місце в таблиці, щоб боротися за Лігу чемпіонів у наступному сезоні, ми зобов"язані. Коли граєш без права на помилку, неможливо уникнути серйозного психологічного пресу.

- Після виграшу у "Дніпра" він слабшатиме?

- Сподіваюся, так, хоча і не зникне. Щоб піднятися в таблиці, ми маємо ще докласти багато зусиль. Але у будь-якому випадку перемога в чемпіонаті повинна позитивно  вплинути на футболістів перед новим випробуванням у Кубку УЄФА.

- Сильно зміниться склад "Шахтаря" у матчі з армійцями в порівнянні з грою проти "Дніпра"?

- Даруйте, але на це питання відповідати мені хотілося б менше всього. Мова про нашу "кухню", куди стороннім вхід заборонено. Єдине, що можу сказати: ми міняємо футболістів у кожній грі, і матч з ЦСКА навряд чи буде виключенням.

- Як збираєтеся організувати дозвілля гравців у Москві?

- О, з цим, вважаю, проблем не буде. У столиці Росії окрім Червоної площі та мавзолею Леніна є на що подивитися.

Обоз, "СЭ"

Зараз ви читаєте новину «Мірча Луческу розповів у чому "Шахтар" переважає ЦСКА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі