субота, 08 лютого 2014 13:24

Спецтема: Олімпіада в Сочі: спортивне свято вартістю 50$ млрд

Міліціонер-Валуєв, нерозкрите кільце, серп і молот: Путін відкрив Олімпіаду в Сочі
42

7 лютого на стадіоні "Фішт" у Сочі відбулася церемонія відкриття XXII зимових Олімпійських ігор. Церемонія стартувала рівно о 20 годині 14 хвилин за московським часом, що символізує рік проведення зимових Ігор, і за три години розповіла історію Росії. Загалом у церемонії задіяли більше 12 тисяч людей і складалася з 18 окремих глав.

Глядачі познайомилися з культурною та інтелектуальною історією Росії, побачивши символи епох країни: від легендарного граду Кітежа і Собору Василя Блаженного, сцен Петровської епохи і балу Наташі Ростової до знайомих образів XX сторіччя. Перед глядачами пройшли масштабні символи авангарду, втілені в танці гігантських рухомих об'єктів, людей і машин, яскраві впізнавані сцени життя країни другої половини 20 століття до наших днів.

Парад спортсменів - парад націй - на церемонії відкриття Ігор у Сочі також вийшов інноваційним. Унікальна проекція на поле стадіону відтворила зображення планети Земля, на поверхні якої яскравим світлом спалахували обриси тієї країни, делегація якої здійснювала коло пошани по стадіону. Вперше в історії Олімпійського руху учасники параду націй піднімалися на поле спеціальною 48-метровою рампою, яка розташована у центрі стадіону, немов з'являючись з серця своєї країни.

За традицією, парад націй відкрила команда Греції, а завершив парад прохід 270 спортсменів збірної Російської Федерації. Всього в параді взяли участь 3 500 спортсменів.

На церемонії виступив глава МОК Томас Бах, а оголосив Олімпіаду відкритою російський президент Володимир Путін.

Олімпійський прапор за традицією винесли вісім відомих людей, які досягли видатних успіхів у своїй сфері діяльності. Серед них перша у світі жінка-космонавт Валентина Терешкова. Далі прозвучали Олімпійські клятви.

Запалювання чаші Олімпійського вогню було довірено триразовим Олімпійським чемпіонам, легендарним спортсменам Владиславу Третьяку та Ірині Родниній.

Церемонію відкриття Олімпійських зимових ігор увінчав масштабний феєрверк.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер-Валуєв, нерозкрите кільце, серп і молот: Путін відкрив Олімпіаду в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі