пʼятниця, 16 жовтня 2009 09:38

Медалі Олімпіади-2010 схожі на морські хвилі (ФОТО)
17

Організатори Олімпіади-2010 у Ванкувері представили дизайн медалей. Вперше в історії Ігор кожна медаль буде єдиною у своєму роді. Дизайнери медалей створювали їх за схожістю морських хвиль, снігу і канадських гір.

Медалі створені за мотивами творів "Дельфін-косатка" (олімпійські) і "Ворон" (паралімпійські) канадської художниці Коррін Хант, яка належить до індіанського племені, яке історично проживає у Ванкувері.

При виготовленні використовувалася спеціальна технологія, щоб додати медалям хвилеподібності. Вага медалей - від 500 до 576 грамів (одні з найважчих в історії). На зворотному боці міститься назва Ігор англійською та французькою мовами, а також емблема Ванкувера-2010 і назва виду спорту.

Для Олімпіади буде виготовлено 615 медалей, для Паралімпіади - 399. При виготовленні медалей було витрачено 2 кілограми золота. Кількість кроків при виготовленні однієї медалі - 30. Діаметр олімпійської медалі складає 100 міліметрів, повідомляє Sports.ru. з посиланням на офіційний сайт Олімпіади.


















Зараз ви читаєте новину «Медалі Олімпіади-2010 схожі на морські хвилі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі