вівторок, 01 серпня 2017 11:09

Марадона заявив про завершення кар'єри

Марадона заявив про завершення кар'єри
У 1986 році Марадона став чемпіоном світу в складі збірної Аргентини

1 серпня 1991 року Дієго Марадона заявив про завершення кар'єри. В крові гравця були знайдені сліди допінгу. Однак найкращий гравець світу зробив кілька спроб повернутися. Усі вони були невдалими.

Дієго народився в бідній родині 1960 року. Перед ним у батьків народжувалися лише дівчата. У сина батько – посередній гравець - уклав усю душу. І Дієго віддячив. У 12 років він став найкращим гравцем юніорської ліги. У 16 - дебютував у чемпіонаті Аргентини. Тоді ж забив перший м'яч.

Найбільшим розчаруванням Марадони став тренер збірної Луїс Менотті. Він відмовився залучити юного гравця до лав збірної на домашній Кубок світу-1978.

Луїс Менотті відмовився залучити юного Марадону в збірну на домашній Кубок світу-1978

Улітку 1982 року Марадона перейшов із "Бока Хуніорс" у "Барселону". Але наступні два роки виявилися невдалими – лише 58 матчів і 38 голів. 1984-го Дієго перейшов у "Наполі". З ним клуб виграв два "скудетто". 1986 року Марадона став чемпіоном світу в складі збірної Аргентини.

1990-го Аргентина програла фінал Німеччині. За рік Дієго впіймали на вживанні допінгу. 1992 року найкращий футболіст світу переходить у "Севілью", але часто конфліктує із тренером Карлосом Білардо. У підсумку клуб фінішує на 7 місці.

На Кубку світу-1994 він зіграв два матчі й знову попався на вживанні допінгу. Марадону вкотре дискваліфікували на 15 місяців. Кар'єра гравця завершилася остаточно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будь-кому захотілося б стати тренером збірної Росії" - Марадона

2008-го Марадона став головним тренером збірної Аргентини. Очолювана ним команда дійшла до чвертьфіналу Кубку світу-2010, де програла Німеччині – 0:4.

Зараз ви читаєте новину «Марадона заявив про завершення кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі