четвер, 23 жовтня 2008 19:49

Майбутній стадіон "Шахтаря" вразив представників УЄФА

Майбутній стадіон "Шахтаря" вразив представників УЄФА
В ці дні з приватним візитом в Донецьку гостить генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор і інші представники головної єврофутбольної структури. Вчора містер Тейлор відвідав поєдинок групового раунду Ліги чемпіонів "Шахтар" — "Спортінг", а сьогодні почав оглядати футбольні місця Донецьку.

Опівдні Девід Тейлор, у супроводі генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна, прибув на стадіон "Донбас Арена". На головному будівництві Донецька зібралося багато представників місцевих засобів масової інформації, які не змогли залишити без уваги приліт високопоставленого працівника УЄФА. За першим правилом техніки безпеки всі гості "озброїлися" касками і попрямували знайомитися з тонкощами будівництва стадіону.

Директор по експлуатації арени Олександр Атаманенко звернув увагу на розмах будівництва, її особливості і деталі. Він розповів, і на спеціальному технічному плані об"єкту показав, де проходитимуть всілякі комунікації, знаходитимуться місця для паркінгів, підходи і під"їзди до "Донбас Арени". Містера Тейлора провели по різних ярусах майбутнього стадіону, показали, де будуть розташовані приміщення клубних офісів, ресторани, магазини. Детально зупинилися на сучасних IТ-технологіях.

Девід Тейлор вразився масштабом будівництва і навіть сказав, що нічого подібного раніше не бачив.

— Містер Тейлор, розкажіть про мету перебування в Донецьку.

— Мета мого візиту — відвідати місто Донецьк, побувати на матчі "Шахтар" — "Спортінг", відчути футбольну атмосферу вашого міста. Звичайно, я не міг стриматися, щоб не відвідати цей величний стадіон.

— Яке враження залишили Донецьк і "Донбас Арена"?

— Стадіон захоплює, він просто фантастичний. Здорово, що ця арена прийматиме поєдинки Євро-2012. Вона дійсно прекрасна, про це навіть не йде мова. Все дуже добре сплановано — і технічні деталі, і все інше. Все задумано по вищому класу. Якщо говорити про Євро-2012, інфраструктуру, дороги, транспорт, аеропорти… Упевнений, цей проект відповідатиме найвищому рівню.

— Як вважаєте, які шанси "Шахтаря" в Лізі чемпіонів?

— Важко сказати що-небудь після вчорашнього поєдинку. Признаюся, вчора був трохи розчарований результатами. Звичайно, змагання ще не закінчені. Буде матч- відповідь. На місці уболівальників "Шахтаря", я б залишався оптимістом, ще є шанс.

— Які зустрічі ви запланували і здійснили в рамках вашого візиту до Донецька?

— Перш за все, хочу відзначити величезну гостинність. Я зустрічався з президентом вашого клубу. Ми говорили на різні теми, спілкувалися про ситуацію в економіці, про розвиток України і Донецька. Сьогодні вранці мені показали місто. Це дало мені можливість познайомитися з різними аспектами розвитку столиці Донбасу. Для нас дуже важливо зрозуміти, чим і як живе місто. Це був мій перший візит, але він не буде останнім.

— Перший візит до України?

— Ні, перший до Донецька. Я вже був в Києві чотири або п"ять разів.

— Ще приїдете?

— Сподіваюся, що приїду сюди більше, ніж один раз.

— Що ви зараз вважаєте головними проблемами Донецька з точки погляду на Євро-2012?

— Зараз ми не дивимося на проблеми і помилки, ми розглядуємо можливості для розвитку міста як одне з місць, яке стане господарем чемпіонату Європи. Це означає збільшення інвестицій в інфраструктури аеропортів, готелів, транспорту. Те, що я бачу зараз — це величезні інвестиції у футбольну інфраструктуру. І це вражає.

— Ваша думка про вплив економічної кризи на підготовку України до Євро?

— Вчора ми якраз обговорювали цю тему. Це криза впливає на весь світ. Це глобальна фінансова криза. Але положення стабілізується. І його вплив на Україну не такий суворий, як на західні країни. Але такі фінансові потрясіння, звичайно ж, не вітаються. Ми завжди все плануємо і сподіваємося на довгострокову стабільність. Не думаю, що те, що зараз відбувається, може сильно вплинути на підготовку України до Євро-2012.

— Який стадіон приходить вам на думку, коли ви бачите цей?

— "Донбас Арена" не схожа на інших, вона має унікальний характер. Можливо, вона чимось нагадує стадіон "Ауф Шальке" в Німеччині, але там дах інший. Ні, все-таки ваш стадіон абсолютно унікальний.

Після екскурсії по майбутньому стадіону генсек УЄФА зі своїми колегами попрямував на заміську спортивно-тренувальну базу "Кірша". Зрозуміло, містерові Тейлору було цікаво, як проводять тренувальні будні футболісти "Шахтаря". На в"їзді гостей зустрів директор Департаменту спортивних споруд Юрій Такташов. Він трохи розповів про історію СТБ "Кірша" і організував цікаву екскурсію. Друзі з УЄФА побачили особистий кабінет головного тренера, кімнату відпочинку, масажний кабінет, реабілітаційні приміщення, душові, знаменитий басейн, на дні якого красується мозаїчна емблема "гірників". Після огляду бази футбольного клубу гостей чекав обід і подальший трансфер в аеропорт.

shakhtar
Зараз ви читаєте новину «Майбутній стадіон "Шахтаря" вразив представників УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі