неділя, 09 травня 2021 20:25

Каштру попрощався з "Шахтарем"

Каштру попрощався з "Шахтарем"
Луїш Каштру каже, що перебудовував "Шахтар". Фото: "Шахтар"

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру підвів підсумки роботи в клубі.

- Визнаю невдачу сезону. Одна з місій тренера - брати на себе відповідальність за те, що відбувається з командою. Але життя тренера йде набагато далі, ніж результати. Знаю, що набагато легше хапатися за цифри, підсумовувати їх і розуміти, до чого вони призводять.

Складніше розуміти проект клубу. Тому що ми не хочемо будувати будинок і щоби люди в ньому жили. Або йде будівництво, або будинок вже побудований і там уже живуть. Все робиться крок за кроком. Звичайно, споруда зводиться з великою кількістю проблем.

Розумію, що клуб переживає певну зміну поколінь. Сезон цьому і присвятив. Ось сьогодні ми закінчили з Трубіним, Додо, Вітао, Матвієнком, Корнієнком. Чотири гравці дуже молодого віку. У півзахисті - Судаков і Маркос Антоніо. Хлопці дуже молоді - Соломон, Тете, Фернандо, В'юнник.

Майбутнє у "Шахтаря" є. Але щоб запустити його - потрібно часто через багато проходити. Звичайно, команда стає нестабільною через це. Вона не може домагатися постійних перемог з молодими гравцями. Звичайно, молоді більше помиляються, ніж досвідчені, це нормально.

Батько в 22 роки не те ж саме, що батько в 40 років. Це досвід життя, який потім дозволяє їм справлятися з найскладнішими ситуаціями. Але молоді для цього і є. Нам потрібно будувати. І це будівництво в "Шахтарі" йде повним ходом. Буде складно, але тренери повинні розуміти, яка відповідальність.

- Це звучить як прощання.

- Так, це до побачення. Це аналіз. Не можу зараз робити більш глибокий аналіз, потрібно набагато більше часу. Хочу побажати "Шахтарю" величезного щастя, перемог. Привітати президента за ту сміливість, яка у нього є, утримувати такий проект, розвивати його.

У будь-якому випадку це проект, який вимагає великої сміливості кожного елемента "Шахтаря". Зараз до побачення з великими побажаннями удачі для уболівальників "Шахтаря", всіх, хто любить клуб. Для мене велика честь бути частиною "Шахтаря".

Це була фантастика, які моменти ми тут проживали. Прожили відмінні два сезони ЛЧ. Зіграти внічию з "Сіті", виграти у "Аталанти", вибити "Динамо" Загреб, "Реал" в цьому році вдома і на виїзді, приїхати в Мілан і вибити "Інтер" з єврокубків - це круто.

Дуже щасливий, що представляв такий клуб, як "Шахтар". Нехай всі хороші моменти запам'ятаються вам і фанам "Шахтаря", - сказав Каштру в ефірі "Тур Online".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" зіграв останній матч з Каштру

Луїш Каштру пропрацював в команді 2 роки. У минулому році виграв чемпіонський титул з відривом в 23 очка від київського "Динамо". У нинішньому році відстав від чемпіона на 11 очок. Крім цього Каштру вивів команду в 1/8 Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «Каштру попрощався з "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі