вівторок, 31 липня 2007 11:18

Канадець Кінг мріє тренувати хокейну збірну України

Колишній головний тренер клубу російської Суперліги магнітогорського "Металурга", канадець Дейв Кінг, якому в грудні виповниться 60 років, готовий очолити збірну України. Він разом з ще чотирма претендентами на цей пост подав заявку на участь в конкурсі, який проводить Федерація хокею України, інформує www.metallurg.ru.

"Жовто-сині" безславно завершили чемпіонат світу-2007, який проходив в Москві і Митищах. За його підсумками вони залишили елітну групу "А" і в наступному сезоні виступатимуть в групі "B". Цей результат виконком ФХУ визнав незадовільним і відправив у відставку тренерський штаб на чолі з Олександром Сеукандом.

Зараз українська федерація хокею оголосила конкурс на посаду наставника збірної. Претендентів п"ятеро: крім Кінга, це 47-річний фінн Карі Хейккіля, добре відомий по роботі в Ярославлі, 53-річний Володимир Голубович, який очолював клуби Суперліги - московське "Динамо", "Авангард", "Нафтохімік" та "Сибір", а зараз тренує клуб з Латвії, 47-річний Сергій Лубнін і 52-річний Олександр Куліков.

За словами генерального менеджера збірної України Василя Фадеєва, всі кандидати вже прислали в федерацію свої резюме, які збирає В"ячеслав Завальнюк, помічник президента ФХУ Анатолія Брезвіна. Вибори нового головного тренера збірної мають відбутись в двадцятих числах серпня на виконкомі федерації, відразу після Кубка "Спартака", в якому візьме участь київський "Сокіл", базовий клуб національної команди.

Зараз ви читаєте новину «Канадець Кінг мріє тренувати хокейну збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі