середа, 06 лютого 2008 16:07

FISA дискваліфікувала ще двох росіянок

Ще дві російські спортсменки було дискваліфіковано Міжнародною федерацією академічного веслування (FISA) за вживання допінгу. Ними стали члени жіночої "вісімки" - Анастасія Фатіна і Анастасія Карабельщикова. Дівчата не братимуть участі в міжнародних змаганнях до 27 серпня наступного року і, таким чином, пропустять Олімпіаду в Пекіні.

На торішньому чемпіонаті світу в Мюнхені розгорівся допінговий скандал після того, як виявили використане медичне устаткування для внутрішньовенних вливань і упаковки з-під медикаментів у сміттєвому баку в Люцерні недалеко від готелю, в якому проживала російська команда. Всі члени збірної здали зразки крові представникам FISA. У результаті аналізу цих зразків встановили імена трьох спортсменів, яким належали виявлені предмети. Це були член екіпажа жіночої вісімки Світлана Федорова, а також Володимир Варфоломєєв і Денис Моісєєв з парної двійки легкої ваги. Всі троє заявили, що внутрішньовенними переливаннями займалися за власною ініціативою.

У січні ще три члени збірної Росії, які входять у чоловічу "вісімку", - Олександр Литвинчев, Євген Лузянін та Іван Подшивалов, - були дискваліфіковані з тієї ж причини. Після цього FISA ухвалила рішення відлучити Федерацію веслувального спорту Росії (ФГСР) на рік від участі у будь-яких міжнародних змаганнях. Усі представники федерації (тренери, технічний і медичний персонал, чиновники), виключаючи спортсменів, не зможуть взяти участь як в Олімпійських іграх, так і в інших заходах, що проводяться при допомозі або під егідою FISA.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «FISA дискваліфікувала ще двох росіянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі