четвер, 18 вересня 2014 13:47

ФІФА та УЄФА без Платіні домовилися про робочу групу з кримського питання

ФІФА та УЄФА без Платіні домовилися про робочу групу з кримського питання
Платіні не був присутній під час вирішення кримського питання. Фото: telegraf.com.ua

Робоча група УЄФА і ФІФА до середини жовтня спільно виробить дорожню карту в ситуації з кримськими клубами.

Про це заявив віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, повідомляє rsport.ru.

Чотиристороння зустріч між РФС, ФФУ, УЄФА і ФІФА відбулася в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні. Її головною темою стала участь в чемпіонаті Росії трьох футбольних клубів з Криму. Нагадаємо, українська сторона категорично не згодна з цим і зажадала застосувати до Росії жорсткі санкції.

"До середини жовтня робоча група УЄФА і ФІФА спільно виробить дорожню карту, яка допоможе всім сторонам, кримському футболу жити і працювати в рамках правового поля футбольної конституції - статуту ФІФА і УЄФА", - сказав Суркіс журналістам.

Почесний президент ФФУ також підкреслив, що "у футбольній родині не як у політиці, тут діють зовсім інші традиції".

"Зайшли президент УЄФА, генеральний секретар і закликали обидві сторони знайти рішення, яке допомогло б у цій конфліктній ситуації виробити дорожню карту, яка допомогла б відновити правове поле, в якому повинні жити і працювати обидві національні асоціації", - пояснив Суркіс.

Відзначимо, що Росію на переговорах представляли президент РФС Микола Толстих, його радник з правових питань Денис Рогачов і заступник генерального директора РФС з міжнародних питань Катерина Федишина. Головою української делегації був президент ФФУ Анатолій Коньков. Членом делегації також був Григорій Суркіс.

Також на зустрічі був присутній колишній глава РФС Сергій Фурсенко.

Відзначимо, що перед початком зустрічі президент УЄФА Мішель Платіні і генеральний секретар організації Джанні Інфантіно привітали учасників, після чого залишили зал.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА та УЄФА без Платіні домовилися про робочу групу з кримського питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі