вівторок, 20 лютого 2018 17:47

ФФУ оцінила "аперкоти" Палкіна в 100 тисяч

ФФУ оцінила "аперкоти" Палкіна в 100 тисяч
За образу судді Бойка Сергій Палкін отримав максимальний штраф. Фото: shahta.org

Гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін покараний штрафом 100 тис. грн за критику арбітра Сергія Бойка в матчі 19-го туру УПЛ проти "Зорі" (1:2). Зокрема, за фразу "На місці Фонсеки я б не втримався від парочки аперкотів Бойку".

Про це телеканалу "Футбол 1" повідомив секретар Контрольно-дисциплінарного комітету (КДК) ФФУ Ігор Грищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби в Манчестері судили так само, як Бойко, на полі не було б половини гравців "- гендиректор "Шахтаря" не шкодує про "аперкоти"

"КДК ФФУ встановив, що висловлювання Палкіна порушують положення кодексу етики і чесної гри Федерації футболу України. Ми врахували пояснення гендиректора гірників і вирішили застосувати фінансовий штраф у розмірі 100 тисяч гривень.

Також Палкін отримав попередження про неприпустимість такої поведінки в майбутньому. Наступного разу можуть бути застосовані більш жорсткі санкції.

Такий штраф - це одне з максимальних покарань, яке може бути застосоване до фізичної особи - представника клубу. Через те, що він гендиректор, то санкції у вигляді відсторонення не діють. Ми могли застосувати тільки фінансовий штраф, звідси така значна сума", - сказав Грищенко.

Після матчу проти "Зорі", який "Шахтар" програв 1:2, пропустивши обидва голи в додатковий час, Сергій Палкін різко висловився на адресу арбітра Сергія Бойка. Останній показав гравцям "Шахтаря" 3 червоних картки, в результаті чого донеччани догравали матч увосьмеро.

Пізніше Комітет арбітрів ФФУ визнав правильними 2 з 3 вилучень, а також призначений у ворота "Шахтаря" пенальті.

Зараз ви читаєте новину «ФФУ оцінила "аперкоти" Палкіна в 100 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі