четвер, 13 березня 2008 11:48

Допінг-проба російської біатлоністки дала позитивний результат

Допінг-проба "А", взята у російської біатлоністки Тетяни Моісєєвої під час чемпіонату світу, який пройшов в шведському Остерсунді з 8 по 17 лютого, дала позитивний результат. Про це стало відомо пізно ввечері 12 березня з кількох незалежних джерел в Міжнародному союзі біатлоністів (IBU) і Союзі біатлоністів Росії (СБР).

Позитивною виявилася проба, взята у спортсменки 13 лютого після індивідуальної гонки, в якій вона зайняла п"яте місце. Після цього Моісєєва ще брала участь в гонці з масового старту (19-е місце) і естафеті (4-е місце). Якщо допінг-проба "В" Моісєєвої також виявиться позитивною, всі результати спортсменки з 13 лютого будуть анулювані, а саму її чекає дворічна дискваліфікація.

Після чемпіонату світу в Остерсунді Моісєєва взяла участь в етапі Кубка світу в корейському Пхенчхані. 28 лютого в спринті зайняла п"яте місце, 1 березня в гонці переслідування - 11. Після цього вона не виступала в жодній гонці, а тренерський штаб збірної Росії пояснював її відсутність тим, що Моісєєва підвернула ногу.

Голова СБР Олександр Тіхонов заявив, що йому невідомо про інцидент. "У мене немає ніякої інформації про позитивну допінг-пробу у членів збірної Росії на чемпіонаті світу. Скажу більше: тема допінгу мене взагалі не цікавить. Я втомився від всього цього бруду навколо російського біатлону. Гарантії? Я не дам вам ніяких гарантій, що у нас нікого не зловили. Як взагалі можна давати якісь гарантії, якщо наша спортивна медицина розвинена на рівні 16 століття", - заявив Тіхонов.

У нинішньому сезоні на рахунку 26-річної Моісєєвої два подіуми на етапах Кубка світу: у фінському Контіолахті вона зайняла друге місце в індивідуальній гонці, а в німецькому Оберхофі стала третьою в масс-старті. Нагадаємо, що раніше в застосуванні допінгу була викрита фінська спортсменка Кайса Варіс, яку в результаті дискваліфікували пожиттєво.

На сайтах IBU і СБР ніяких коментарів з приводу допінгу Моісєєвої немає.

Lenta.Ru
Зараз ви читаєте новину «Допінг-проба російської біатлоністки дала позитивний результат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі