субота, 25 січня 2020 16:35

Ніби й нема війни. Росія і Україна збираються спільно провести чемпіонат Європи

Ніби й нема війни. Росія і Україна збираються спільно провести чемпіонат Європи
Росіяни стверджують, що вже обговорили спільну заявку з Україною

Росія і Україна можуть подати спільну заявку на проведення жіночого чемпіонату Європи з гандболу 2026 року. Про це ТАСС заявив президент Федерації гандболу Росії Сергій Шишкарьов.

У суботу на позачерговому конгресі Європейської федерації гандболу (EHF) в Стокгольмі право провести жіночий чемпіонат Європи 2024 року віддали спільній заявці Угорщини, Австрії та Швейцарії. На турнір також претендувала Росія. Після голосування Шишкарьов зазначив, що EHF при виборі місця проведення своїх турнірів все частіше віддає перевагу спільним заявками. Про це повідомляє capital.ua

"Чемпіонат Європи проводиться кожні два роки, так що якщо ми хочемо прийняти турнір в 2026 році, нам треба протиставити щось ще більш серйозне і аргументоване. Або обговорювати спільну заявку з Білорусією або Україною", - сказав Шишкарьов.

"З Україною ми зараз реально обговорювали такий варіант. Чому ні? Я впевнений, що ситуація почне поліпшуватися, прискоряться інтеграційні процеси. Може, великий внесок в це внесе і спорт", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: WADA позбавила ліцензії Московську антидопінгову лабораторію

У 2020 році чемпіонат Європи пройде в Данії і Норвегії, в 2022 році турнір приймуть три країни - Словенія, Чорногорія і Північна Македонія.

Зараз ви читаєте новину «Ніби й нема війни. Росія і Україна збираються спільно провести чемпіонат Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі