вівторок, 21 серпня 2007 18:21

Блохін не хоче, щоб Воронін грав за "Ліверпуль"

На прес-конференцію головний тренер футбольної збірної України Олег Блохін, 54 роки, прийшов у гарному настрої. Хоча почав з співчуттів сім"ї Віктора Прокопенка, колишнього тренера "Шахтаря", який помер минулої суботи.

- Але життя продовжується, - каже Блохін. - Готовий відповісти на ваші запитання.

Шевченко не грає за "Челсі". Як оцінюєте цю ситуацію?

- Як я її можу оцінювати? Ну, у Шеви була травма спини. Склад "Челсі" вибирає тренер Жозе Моурінью. Які у Шеви стосунки з Моурінью, я навіть якби знав, вам не сказав би. Я Шевченкові нічим не можу допомогти. Сезон у Англії довгий, усе може бути. 90 хвилин завтра з Узбекистаном Шева не зіграє - не готовий. Але до збірної він прибув ще в понеділок і тренується нарівні з усіма. А взагалі мене турбує, що останнім часом збірна готує гравців для клубів, а не навпаки. Це неправильна ситуація.

Чому обрали спаринг-партнером Узбекистан?

- Не знайшли більш гідного опонента. У сильних збірних календар товариських матчів розписаний на рік наперед. Хоча я б не назвав Узбекистан слабким.

Ви зраділи, дізнавшись, що Неста завершив кар"єру у збірній Італії?

- Якби у Італії ще 10 чоловік закінчили, тоді б зрадів. Візьміть Францію. Там півскладу пішло, а прийшли люди, які безболісно замінили ветеранів. Я ж склад і хотів би поновити, але не можу. Ким замінити вікових гравців? З"явився тільки Гладкий. Але ще невідомо, як він себе проявить у збірній.

Чому не викликали Чигринського?

- У порівнянні з минулим роком він значно здав. За красиві очі грати не буде. Взагалі наші центральні захисники розучилися грати у відборі. Як пішов Федоров, так і немає нікого. Усі хочуть грати на "чистих" м"ячах. Так і я можу так діяти. А Русола і Чигринського у зв"язці я взагалі не бачу - це однопланові гравці. До того ж, Русол завтра може і не зіграти, його спина турбує. Усі інші здорові. Але відношення деяких мене не влаштовує. Не хочешграти - до побачення.

Ви стверджували, що Вороніну більше підходить іспанський чи італійський чемпіонат. Думку не змінили?

- Ні. Але це тільки моя точка зору.

Оцініть гру Вороніна за "Ліверпуль".

- А що оцінювати? Один матч - один гол.

Які перспективи у збірній Калиниченка?

- Я дам йому ще один шанс.

6 вересня "Динамо" зіграє товариський матч проти "Мілана". Відпустите "збірників"?

- Ні. 8-го граємо з Грузією, а усілякі благодійні матчі мене не цікавлять.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Блохін не хоче, щоб Воронін грав за "Ліверпуль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі