субота, 04 грудня 2010 12:00

Біатлон. У спринті Валя Семеренко стала десятою

Біатлон. У спринті Валя Семеренко стала десятою

Кайса Макаряйнен здобула свою першу перемогу в кар'єрі. Зумівши впоратися з вогневими рубежами, стрімка фінка не залишила жодних шансів суперницям і продемонструвала просто бурю емоцій, ледь перейшовши фінішну межу. Чи жарт: досі в шестирічної кар'єрі 27-річної біатлоністки було лише 6 подіумів і жодної вищої сходинки п'єдесталу пошани.

Але головну сенсацію дня створила юна німкеня Міріам Гесснер, що зуміла, напевно, вперше в кар'єрі чисто пройти гонку. А якщо враховувати, що швидкість молодого дарування бундестім така, що змушує конфліктувати тренерів лижної та біатлонної збірних Німеччини, то дивуватися її другому місцю не доводиться. Таким чином, після срібла Олімпіади в лижній естафеті, Міріам вперше піднялася на подіум і біатлонного Кубка світу. Взагалі, німкені дуже здорово виступили, окупувавши рівно половину місць у першій шістці.

Третій ступінь п'єдесталу пошани на радість численним шанувальникам дістався Дар'ї Домрачовій.

На жаль, ніхто з українських біатлоністок не зумів пройти дистанцію без штрафних кіл. Краща стрільба вдалася Валі Семеренко, що укупі з непоганою швидкістю допомогло одній з сестричок потрапити до десятки найсильніших - вдруге з двох гонок сезону. Завидна стабільність. В інших наших дівчат справи були гірші, але, тим не менш, четверо українок знову опинилися в очковій зоні, що не може не тішити у зв'язку з естафетним перспективами.

1. Кайса Макаряйнен (0 0) 22:42.1

2. Міріам Гесснер (0 0) 18.7

3. Дарина Домрачова (1 0) 47.1

...

10. Валя Семеренко (0 1) 1:20.1

23. Оксана Хвостенко (1 0) 2:03.8

31. Віта Семеренко (2 0) 2:21.1

34. Олена Підгрушна (0 2) 2:23.6

46. Інна Супрун (0 2) 2:51.1

57. Людмила Писаренко (1 1) 3:20.0

У суботу в Остерсунді очікується невелике потепління і на старт спринтерської гонки вийдуть чоловіки.

ФБУ

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. У спринті Валя Семеренко стала десятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі