четвер, 26 серпня 2021 21:00

Фактами по міфах про секс: експертка розвінчала популярні твердження

Фактами по міфах про секс: експертка розвінчала популярні твердження
І в чоловіків, і в жінок бажання залежить від зовнішніх обставин. Фото: pixabay

Люди через необізнаність у сексі часто люблять створювати міфи про інтим.

Вони можуть негативно вплинути не тільки на якість сексу, але й на здоров'я партнерів, розповіла сексологиня Діана Тішакова, передає OBOZREVATEL.

Експертка вказала на найбільш популярні міфи щодо сексу і пояснила, чому не треба в них вірити.

Міф перший. Першого разу має бути боляче

Біль виникає у тому випадку, якщо партнери роблять щось неправильно. Дівоча пліва або "гімен" – це складка слизової, тому під час статевого акту нічого не розривається, тому й не має бути боляче.

Міф другий. Є правильні і неправильні оргазми

Психолог Зигмунд Фройд позначив, що оргазми, отримані будь-яким іншим способом, окрім як при вагінальної стимуляції, неправильні. За оргазм від стимуляції піхви, відповідає клітор, але з іншого боку. Статистика свідчить, що від 70 до 80% жінок не можуть отримати задоволення під час статевого акту без додаткової стимуляції клітора.

Міф третій. Стимуляція клітора не потрібна під час сексу

Це міф, тому що саме клітор відповідає за оргазм. Стимулювати його потрібно до і під час самого сексу, бо він є жіночим аналогом пеніса. І попри те, що цей орган у багато разів менший, він чутливіший приблизно вдвічі.

Міф четвертий. Чоловік повинен хотіти сексу завжди

І в чоловіків, і в жінок бажання залежить від зовнішніх обставин. У чоловіків теж є власний сексуальний темперамент: високий, середній і низький. Він виникає через кількість гормонів, які виділяються в організмі. Тому свідомо знизити або підвищити сексуальність чоловіка без шкоди для психіки практично неможливо.

Міф п'ятий. Кожен секс повинен закінчуватися оргазмом

Якщо немає задоволеності, то це не означає, що секс був неповноцінним. Сексом займаються не тільки задля оргазму, а й для приємних відчуттів під час акту. Оргазм залежить ще й від зовнішніх подразників – при напрузі набагато важче його отримати.

Міф шостий. У порно показують справжній секс і за ним можна вчитися

Порноіндустрія спотворила сприйняття сексу. Порно шкодить і чоловікам і жінкам – воно також впливає на лібідо й сексуальне бажання, тому не варто вірити в цю картинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від сексу з колишніми треба відмовитись - вчені

Міф сьомий. Секс має бути завжди раптовим і незапланованим

У довгострокових стосунках інтим потрібно планувати. Якщо це впливає негативно, то треба йти до лікаря.

Найчастіше пари розлучаються, бо втомились одне від одного. Але часом причиною стає те, що чоловік втрачає інтерес до жінки. До цього призводять багато факторів, наприклад, коли партнерка починає худнути, а її партнер ні. У цьому випадку інтерес втрачають обоє.

Зараз ви читаєте новину «Фактами по міфах про секс: експертка розвінчала популярні твердження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі