четвер, 08 травня 2014 15:03

Рівень поживних речовин у зернових падатиме

Рівень поживних речовин у зернових падатиме
kimberlysnyder.net

Дослідники мають погані новини для фермерів та споживачів: оскільки рівень вуглекислого газу продовжує зростати, деякі зернові та бобові культури стануть суттєво менш поживними ніж сьогодні.

Нове відкриття було опубліковане у журналі Nature. До аналізу долучилися вісім інститутів з Австралії, Ізраїлю, Японії та США.

Науковці спостерігали за різноманітними видами пшениці, рису, польового гороху, сої, кукурудзи і сорго, які росли у полі з концентрацією вуглекислого газу подібною до тієї, що очікується на середину століття.

У експерименті зібрали "більше ніж у десять разів більше даних, пов'язаних з вмістом цинку та заліза у харчових порціях зернових, які росли у відповідних умовах". "Коли ми провели усі експерименти, то побачили, що дуже багато наших основних зернових культур мають нижчу концентрацію цинку та заліза," - коментує дослідження професор Андрю Лікей.

Кількість цинку та заліза загрозливо зменшилася у пшениці, рисові, горохові та сої. У пшениці та рисові також знизився вміст протеїну.

Лікей зазначає, що у наступних дослідженнях потрібно визначити вплив вуглекислого газу на зернові у країнах, що розвиваються.

Зараз ви читаєте новину «Рівень поживних речовин у зернових падатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі