понеділок, 12 травня 2014 18:22

Нова сонячна ферма виробляє електрику на 140 000 будинків

Нова сонячна ферма виробляє електрику на 140 000 будинків
http://www.iflscience.com/

Найбільша у світі ферма сонячної енергетики, Іванапахська Система Сонячної Електрики, відкрилася цього року у каліфорнійській пустелі Мохаве. Ферма використовує силові вежі корпорації Bright Source Energy. Вона складається з трьох окремих установок, що пролягають на 3 500 акрах пустелі та забезпечують 140 000 будинків у Каліфорнії електрикою у найжаркіші години дня. 

Система не конвертує сонячну радіацію безпосередньо у електрику. 300 000 дзеркал під управлінням програм фокусують сонячне світло на сонячні приймачі (бойлери) на вершині вежі. Це нагріває воду у всередині бойлерів. Отримана пара починає крутити турбіни, які виробляють електрику.

Комплекс знижує викиди СО2 більше ніж на 400 000 тон у рік, що прирівнюється 88 000 машин, яких зняли з дороги. Також система викидає менше забруднювачів повітря, на зразок оксидів ртуті, ніж природні установки на газові.

Усупереч складним крокам у правильному напрямку до більш зеленого майбутнього та Каліфорнійської цілі зробити одну третю всіх енергетичних ресурсів сталими до 2020 зросло занепокоєння щодо потенційних наслідків для навколишнього середовища. Тому що з того часу як побудували вежі, зазнала удару рослинність, а також законсервувалися більшість природних ландшафтів.

Окрім цього, надзвичайне тепло навколо вежі складає потенційну загрозу для деяких диких тварин, зокрема птахів. Хоча уже зроблено кроки, щоб зменшити ризики та знизити кількість пташиних смертей до мінімуму.

Зараз ви читаєте новину «Нова сонячна ферма виробляє електрику на 140 000 будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі