четвер, 21 грудня 2017 15:38

Найбільший український інтернет-провайдер "Воля" змінює власників

Найбільший український інтернет-провайдер "Воля" змінює власників
ЗМІ припускає, що майбутніми власниками української "Волі" можуть стати росіяни. Фото: Гордон

Дані про потенційних власників "Волі" ретельно приховуються. Однак, ЗМІ вдалося знайти деякі цікаві дані, що стосуються процесу продажу.

Першим продали філіал компанії в Криму. За запевненням самого провайдера, це сталося ще в 2014 році, але журналісти з'ясували, що насправді угода відбулася тільки зараз.

За словами колишнього керівника "Волі" Сергія Бойка, процес затягнувся виключно через санкційну політику Заходу.

"Три роки йшло оформлення, щоб не було порушень - через європейські та американські санкції, які вводилися по відношенню до Криму в 2014, 2015 і 2016 рр. Введені санкції змінювалися з року в рік, це накладало різні зобов'язання на іноземні компанії, які володіли активами в Криму. Через санкції продаж повинні узгодити регулятори країн, в яких зареєстровані компанії зі структури власності "ВОЛІ". На затвердження одного документа йшло до трьох місяців. Хто такий Євген Попов, я не знаю. Це людина, якій акціонери "ВОЛІ" прийняли рішення продати компанію. Андрій Казначеєв дійсно до 2014-го керував черкаським підрозділом "ВОЛІ". Про деталі угоди весь цей час були обізнані акціонери кіпрської Volia LTD, яка володіє "ВОЛЕЮ", їм доступні всі документи", - коментує ситуацію Бойко.

Що ж стосується справжніх фактів, то в листопаді кримський актив перейшов у власність батька Сергія - Юрія Бойка, який ще недавно запевняв, що йому необхідно кілька тижнів для розробки нової стратегії розвитку філії. Але ось уже в грудні з невідомих причин раптово продав свої акції другому бенефіціару - Євгену Попову.

Причина настільки ретельного заплутування слідів перед продажем залишається невідомою. Поки тільки насторожує припущення ЗМІ про те, що можливо справа в тому, що майбутніми власниками української "Волі" стануть росіяни.

Нагадаємо, що раніше в медіа потрапила інформація про те, що "Волю" планує викупити мобільний оператор Lifecell, який належить турецькій компанії Turkcell, чиї акції на 49% належать росіянам, а на 51% групі компаній Cukurova Group. Остання знаходиться на стадії продажу активу російському консорціуму Альфа-Банку і ВТБ, згідно з рішенням міжнародного арбітражу.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший український інтернет-провайдер "Воля" змінює власників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі