середа, 28 жовтня 2009 15:35

Жінки не хочуть народжувати самостійно

Жінки не хочуть народжувати самостійно

За даними Королівського Коледжу Акушерства (Royal College of Midwives), Великобританія, кожна четверта дитина в країні з"являється на світ в результаті кесаревого перетину, і цей результат залишається незмінним незважаючи на всі зусилля лікарів, повідомляє Daily Mail.

У минулому році за допомогою кесаревого розтину народилися 24,6% (155 тис. немовлят), що в два рази перевищує норму, рекомендовану Всесвітньою організацією охорони здоров"я. По країні в цілому показник змінюється від 15 до 33%.

Британські медики зазначають, що часто жінки могли б обійтися і без кесаревого розтину. У 2008 році в 62 тис. випадках операції були плановими, а в інших цей спосіб розродження був обраний самими породіллями.

Однак кесарів розтин зовсім не проходить безслідно для здоров"я матері і дитини. Так, у жінок у результаті таких операцій частіше розвиваються ускладнення, а у новонароджених виникають проблеми з диханням і на 40% підвищується ризик виникнення астми.

"Навколо Світу" розповідав, що жінкам, які народили дитину з допомогою кесаревого розтину, складніше встановлювати первинний зв"язок з власним немовлям і реагувати на його потреби. Втім, нещодавно було доведено, що анестезія під час кесаревого розтину не збільшує ризик того, що дитина буде нездібною до мов. Колись вважалося, що знеболюючі препарати, які використовуються під час цієї хірургічної операції, можуть пошкодити мозок новонародженого.

За матеріалом: Newsland

Зараз ви читаєте новину «Жінки не хочуть народжувати самостійно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі