1. Будьте максимально худорлявими, проте уникаючи зайвої втрати ваги. На думку вчених, зв"язок між вагою тіла і захворюванням на рак виявився куди більшим, ніж вважалося раніше.
2. Робіть фізичні вправи, принаймні, 30 хвилин на день.
3. Намагайтеся не вживати напої, що містять цукор, а також надто калорійну їжу. Особливо це стосується продуктів харчування, багатих на цукри, жири, таких, що містять малу кількість клітковини.
4. Їжте більше їжі рослинного походження: овочі, фрукти, зернові і крупи. Виявляється, овочі, фрукти, зернові можуть захистити від раку горла, шлунку і кишечнику. Ці продукти також допоможуть уникнути ожиріння і підтримувати нормальну вагу.
5. Обмежте споживання червоного м"яса. Крім того, краще відмовитися від м"яса копченого і смаженого.
6. Обмежте вживання алкоголю до двох доз на день для чоловіків і одній - для жінок. Як показують дослідження, алкоголь особливо сприяє розвитку раку грудей і кишечнику. (Одна доза еквівалентна стакану пива або келиху вина).
7. Обмежте споживання солінь і їжі, приготованої з використанням солі.
Дослідження говорять про те, що соління і солона їжа можуть сприяти виникненню раку шлунку. Для надання смаку їжі краще використовувати трави і приправи.
8. Не використовуйте харчові добавки призначені для захисту від раку.
Великі дози, навпаки, є причиною ризику захворювання на рак, тому краще удатися до збалансованої дієти.
9. Кидайте палити! Вживання тютюну у будь-якому вигляді збільшує ризик захворювання на рак.
10. Породіллям радять годувати дитину грудним молоком до 6 місяців, що оберігає від раку грудей і від ожиріння надалі, повідомляє Newsland.
Коментарі