четвер, 20 травня 2010 20:28

ВООЗ оголосила світову "війну" алкоголізму

ВООЗ оголосила світову "війну" алкоголізму

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) в четвер схвалила глобальну стратегію боротьби зі зловживанням алкоголем.

"Надмірне вживання алкоголю серйозно позначається на суспільному здоров'я і розглядається як одна з основних причин слабкого здоров'я в цілому", - сказано в прийнятому документі ВООЗ.

Згідно з оцінками ВООЗ, вживання алкоголю і проблеми, пов'язані з ним, щороку призводять до смерті 2,5 мільйони людей у всьому світі, у тому числі більше 300 тисяч людей у віці від 15 до 29 років.

ВООЗ рекомендує країнам-членам організації прийняти цілий комплекс заходів, у тому числі, обмеження реклами алкоголю, підвищення цін на алкогольну продукцію та профілактику пияцтва за кермом.

Зокрема, пропонується різко обмежити рекламу алкогольних брендів, особливо націлену на молодь. Крім того, пропонується підвищити акцизи на алкоголь, скоротити час роботи питних закладів і магазинів, в яких продається спиртне, знизити мінімально дозволену дозу алкоголю в крові для водіїв.

Водночас, стратегія ВООЗ не накладає жорстких вимог на країни-члени організації, а лише пропонує їм свої рекомендації по боротьбі з надмірним вживанням алкоголю.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ оголосила світову "війну" алкоголізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі