Включення вітамінних мікроелементів у продукти і харчові добавки скорочує ризики розвитку туберкульозу, повідомляють медики Університету Гарварду /США/.
Лікарі знали, що незбалансоване харчування шкодить імунній системі і піддає організм небезпеці зараження різними інфекціями. Фахівці вирішили перевірити ефекти доповнення щоденної дієти вітамінами А, В, С, Е і селену серед 887 людей в Танзанії.
Було доведено, що вітаміни запобігають дії дихальних бактерій, а також зменшують вірогідність невропатії /пошкодження периферичних нервів/ на 57%. Дослідники відзначили, що регулярний прийом вітамінів сприяв підвищенню рівнів певних клітин, CD3 і CD4, важливих для правильної імунної відповіді тіла на зовнішні інфекції. Крім того передбачається, що збагачення дієти вітамінами може поліпшити результати антиретровіральної терапії у ВІЛ-пацієнтів, повідомляє Newsland.
Коментарі